5/4/11

Πανεπιστημιακά ψεύδη για τα Θρησκευτικά του Νέου Λυκείου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) εξέδωσε σήμερα 5/4/2011 Ανακοίνωση «Σχετικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο». Δεν θα ασχοληθούμε με την ουσιαστική απόρριψη σύνολου του υπουργικού σχεδίου για το νέο Λύκειο από τους συνδικαλιστές πανεπιστημιακούς. Η ανακοίνωση όμως περιέχει απαξιωτική και πλήρη ψεύδους αναφορά και στο μάθημα των Θρησκευτικών. Σημειώνουν οι συνδικαλιστές των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ):
«Απογοητευτικό για την πολιτική του Υπουργείου είναι το είδος του πολίτη που επιθυμεί να διαμορφώσει, όπως προφαίνεται από τη διατήρηση του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Λύκειο, και μάλιστα όσες ώρες και το μάθημα της Ιστορίας, την ίδια στιγμή που δεν συμπεριλαμβάνεται στα «υποχρεωτικά» η ενασχόληση των νέων με τις τέχνες και τον πολιτισμό»...

Είναι γνωστό το αντιχριστιανικό μένος πολλών πανεπιστημιακών. Για τούτο δεν μας εκπλήσσει η εναντίον του μαθήματός μας επίθεση. Τα ψέματα όμως δεν συγχωρούνται όταν μάλιστα εκστομίζονται από χείλη πανεπιστημιακών.

Το μάθημα της Ιστορίας παρέμεινε υποχρεωτικό σε όλες τις τάξεις του νέου Λυκείου και μάλιστα τουλάχιστον δίωρο για τους μαθητές όλων των κατευθύνσεων (ακόμη και των θετικών). Στις θεωρητικές μάλιστα κατευθύνσεις το μάθημα θα διδάσκεται για πολύ περισσότερες ώρες. Συνολικά λοιπόν το μάθημα της Ιστορίας θα διδάσκεται υποχρεωτικά και σε όλους τους μαθητές για τουλάχιστον 6 ώρες εβδομαδιαίως (2 σε κάθε τάξη).

Αντιθέτως το μάθημα των Θρησκευτικών παραμένει υποχρεωτικό στην Α΄ τάξη και διδάσκεται για 2 ώρες. Στη Β΄ τάξη όμως, αν και υποχρεωτικό διδάσκεται μόνο 1 ώρα. Τέλος στη Γ΄ τάξη με τη μετατροπή του σε επιλεγόμενο ουσιαστικά καταργείται αφού κανείς μαθητής που επιδιώκει την είσοδό του στο πανεπιστήμιο δεν θα το επιλέγει. Συνολικά λοιπόν το μάθημα των Θρησκευτικών θα διδάσκεται υποχρεωτικά για 3 μόνο ώρες στις τάξεις του νέου Λυκείου.

Κι αν το θέλετε με αθλητικούς όρους: Ιστορία - Θρησκευτικά: 6-3.

Τα συμπεράσματα δικά σας για την «αλήθεια» που εκφράζει η Ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την Ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ για το νέο Λύκειο ΠΟΣΔΕΠ για το Νέο Λύκειο

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΣΔΕΠ;ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ;

Ανώνυμος είπε...

Θα δούμε αν οι επιστήμονες των θεολογικών σχολών έχουν να πουν κάτι. Αλλιώς ας επανεξετάσουν και τη θέση τους μέσα στο πανεπιστήμιο.

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ Η ΟΛΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ Η ΠΟΣΠΕΠ ΕΚΦΡΆΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ!

ΑΚΡΑΙΕΣ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ!

ΧΡ.ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

thriskeftika είπε...

Η σημερινή (6/4/2011) Ελευθεροτυπία ανακυκλώνει τα ψέματα των παενπιστημιακών για τα Θρησκευτικά ως εξής:
Το πιο δυνατό «χαστούκι» όμως της ΠΟΣΔΕΠ προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι η ερμηνεία που κάνει για την επιλογή της υπουργού να διατηρήσει τα Θρησκευτικά στο Λύκειο αλλά να μη συμπεριλάβει στα υποχρεωτικά μαθήματα τις Τέχνες και τον Πολιτισμό.
«Απογοητευτικό για την πολιτική του υπουργείου είναι το είδος του πολίτη που επιθυμεί να διαμορφώσει όπως προφαίνεται από τη διατήρηση των θρησκευτικών, την ίδια στιγμή που δεν συμπεριλαμβάνεται στα υποχρεωτικά μαθήματα η ενασχόληση των νέων με τις Τέχνες και τον Πολιτισμό».

Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό άρθρο εδώ: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=06/04/2011&id=265482

thriskeftika είπε...

Και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σήμερα μεταφέρει την ψευδή περί Θρησκευτικών δήλωση της ΠΟΣΔΕΠ. Γράφει:

Οξύτατη κριτική ασκεί η ομοσπονδία στη διατήρηση των Θρησκευτικών στο λύκειο «και μάλιστα όσες ώρες και το μάθημα της Ιστορίας, την ίδια στιγμή που δεν συμπεριλαμβάνεται στα “υποχρεωτικά” η ενασχόληση των νέων με τις τέχνες και τον πολιτισμό», όπως λέει.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_06/04/2011_438308

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)