8/4/11

Ομοφωνία της ΠΕΘ και των Θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης για τα Θρησκευτικά στο Νέο Λύκειο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
Χαλκοκονδύλη 37. 10432 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 2105224180-FAX. 2105224420
Iστοχώρος: www.petheol.gr
e-mail: panenthe@otenet.gr και enosis@petheol.gr
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ
Aθήνα 6 Aπριλίου 2011
Eκτός από τις δικές μας, της Ένωσης, υπήρξαν και άλλες αντιδράσεις στα όσα η κ. Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την 31-3-2011 γιά το νέο Λύκειο και το πρόγραμμά μας.
Είδαμε το δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Θεολόγων Μακεδονίας Θράκης, με τίτλο «Οι αντιφάσεις του σχεδίου του "Νέου Λυκείου" και το Θρησκευτικό Μάθημα». Θεωρούμε όλες τις θέσεις και απόψεις πού περιέχει εξαιρετικά σημαντικές και καίριες. Νομίζουμε ότι θα πρέπει όλοι να είμαστε σταθεροί στην απαίτησή μας απ' το Υπουργείο να γίνουν δύο οι ώρες της διδασκαλίας στη Β' Λυκείου και να είναι βεβαίως υποχρεωτικές. Το κάθε μονόωρο μάθημα έχει καταδικαστεί στην Παιδαγωγική, στη Νομική, αλλά και στην αντίληψη του παιδευτικού κόσμου, του λαού μας ολόκληρου. Εξαιρετικώς έχει καταδικαστεί και στην αντίληψη της κ.Υπουργού, της κ. Αννας Διαμαντοπούλου... Δεν μπορούμε συνεπώς να ερμηνεύσουμε τον περιορισμό σε 1 ώρα του μαθήματος στη Β' Λυκείου παρά μόνο σάν παρηλλαγμένη απόφαση εξαφάνισης του μαθήματος και από την Β' Λυκείου, ή ως προσωπική αντιπάθεια πρός τη θρησκευτική διδασκαλία, ή ως εύσχημο τρόπο αποδυνάμωσής του με την καταβαράθρωσή του στη χοάνη του φροντιστηριακού μηχανισμού πού γίνεται ( μάλλον εξακολουθεί να διατηρείται και να ενισχύεται) το Λύκειο.
Αυτό δηλ. που είχε συμβεί και με το μονόωρο μάθημα στην Γ' Λυκείου από το 1982.
Παραθέτουμε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο του Συνδέσμου Θεολόγων Μακεδονίας- Θράκης και επιφυλλασσόμαστε γιά μικρό σχόλιο σχετικά με την διαμορφούμενη κατάσταση στην Γ' Λυκείου.
Από την ΠΕΘ
Διαβάστε και Σύνδεσμος Θεολόγων Μακεδονίας-Θράκης, Οι αντιφάσεις του σχεδίου του «Νέου Λυκείου» και το Θρησκευτικό Μάθημα
Επιστολή διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων προς την Υπουργό Παιδείας για τα Θρησκευτικά στο Νέο Λύκειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)