19/5/11

Τα Θρησκευτικά στο νέο Τεχνολογικό Λύκειο που έρχεται

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα esos.gr «αμέσως μετά το τέλος των Πανελλαδικών Εξετάσεων η υπ. Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου προγραμματίζει την ανακοίνωση του νέου Τεχνολογικού Λυκείου το οποίο θα ενσωματώνει τα ΕΠΑ.Λ. και τις ΕΠΑ.Σ.». Το Τεχνολογικό Λύκειο θα είναι ισότιμο με όλους τους άλλους τύπους λυκείων.
Ως γνωστόν το μάθημα των Θρησκευτικών στη τεχνική εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμένο. Στα σημερινά ΕΠΑ.Λ. (Επαγγελματικά Λύκεια) τα Θρησκευτικά διδάσκονται για μία ώρα την εβδομάδα στην Α΄ και Β΄ τάξη. Στην Γ΄ τάξη των ΕΠΑ.Λ. δεν διδάσκεται μάθημα Θρησκευτικών!
Το πρόγραμμα σπουδών του Τεχνολογικού Λυκείου που θα ανακοινώσει σύντομα η Υπουργός Παιδείας δεν έχει γίνει γνωστό τι προβλέπει για το θρησκευτικό μάθημα... Η υποβάθμιση όμως του μαθήματος στο Νέο Λύκειο θα πρέπει να μας οδηγεί σε εγρήγορση καθώς είναι πιθανό να επιχειρηθεί και περαιτέρω υποβάθμιση του μαθήματος στο Τεχνολογικό Λύκειο.
Να σημειωθεί ότι στην Ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος μετά την σύσκεψη στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας στην Πεντέλη για το μάθημα των Θρησκευτικών ζητούνταν «η δίωρη διδασκαλία του σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, στην Γενική και Τεχνική Εκπαίδευση». Ένα Τεχνολογικό Λύκειο, που μάλιστα θέλει να είναι ισότιμο με τους άλλους τύπους Λυκείων οφείλει να παρέχει, μεταξύ των άλλων, και στοιχειώδη θρησκευτική εκπαίδευση με τουλάχιστον δίωρο μάθημα Θρησκευτικών σε όλες τις τάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)