22/7/11

Η ευρωζώνη, η παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και ευχαριστίες στον Τούρκο σύμβουλο του Έλληνα πρωθυπουργού!

Το παραπάνω βίντεο περιέχει τη Συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου χθες στις Βρυξέλλες μετά τη λήξη των εργασιών της Έκτακτης Συνόδου Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρωζώνης .
Στο 40.00 κ.εξής ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου συνοψίζει το μήνυμα που έστειλε χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση και λέει: «Έχει σημασία να ερμηνεύσουμε σωστά το μήνυμα που έστειλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωζώνη στις αγορές. Έστειλε ένα αίτημα για παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση, για διαφάνεια και έδειξε την αποφασιστικότητά της να προστατεύσει το ευρώ…».
Στο τέλος της συνέντευξης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ευχαριστεί...ονομαστικά τον καθένα από τους συνεργάτες του που βοήθησαν στη διαπραγμάτευση. Μεταξύ των άλλων ευχαριστεί τον Κεμάλ Ντέρβις (δείτε στο 42.09). Επαληθεύεται έτσι πλήρως δημοσίευμα των New York Times που στις 19 Μαΐου χαρακτήριζε τον Ντερβις στενό φίλο του Γιώργου Παπανδρέου αναφέροντας μάλιστα ότι τον συμβουλεύει για τα δύο τουλάχιστον τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)