1/9/11

Πρόεδρος εργαζομένων ΟΕΔΒ, «Θα είμαστε ευχαριστημένοι εάν όλα τα βιβλία φθάσουν στα σχολεία πριν από τη διακοπή για τις διακοπές των Χριστουγέννων»

Με έλλειψη βιβλίων θα αρχίσει η σχολική χρονιά
Εντονο αναμένεται να είναι φέτος το πρόβλημα της έλλειψης βιβλίων κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Χθες, στο υπουργείο Παιδείας έγινε σύσκεψη των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς και η υπουργός κ. Αννα Διαμαντοπούλου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι μαθητές το πρώτο διάστημα να πάρουν φωτοτυπίες των βιβλίων. Βέβαια, υπάρχει και η λύση των βιβλίων σε cd...
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το πρωτοφανές πρόβλημα οφείλεται στην καθυστερημένη έγκριση των κονδυλίων για εκτύπωση και βιβλιοδεσία των σχολικών εγχειριδίων... Η έγκριση δόθηκε στα τέλη Ιουνίου, ενώ προηγούμενες χρονιές δινόταν στα μέσα της άνοιξης. Συνολικά, απαιτούνται 15.000 τόνοι χαρτί και χαρτόνι για τα 45 εκατ. τεύχη των 1.200 τίτλων βιβλίων. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 26 εκατ. ευρώ.

Τα βασικά βιβλία
Πάντως, στον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου ήταν κατά την έναρξη της χρονιάς να έχουν παραδοθεί τα βασικά βιβλία και εντός του επόμενου 20ημέρου τα επόμενα. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΕΔΒ, κ. Μ. Λυκόπουλος, ανέφερε στην «Κ» ότι μόνο το 10% των βιβλίων θα μοιραστεί με το άνοιγμα των σχολείων. «Θα είμαστε ευχαριστημένοι εάν όλα τα βιβλία φθάσουν στα σχολεία πριν από τη διακοπή για τις διακοπές των Χριστουγέννων» πρόσθεσε.
Για το θέμα χθες ο υπεύθυνος Παιδείας της Ν. Δ. κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος εξέδωσε οξύτατη ανακοίνωση, επικρίνοντας την ηγεσία του υπουργείου και ζητώντας απόδοση ευθυνών.
Την ίδια στιγμή το υπουργείο ανακοίνωσε ότι όσοι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων μπερδεύτηκαν από την ηλεκτρονική υποβολή μηχανογραφικού, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, και δεν οριστικοποίησαν το μηχανογραφικό τους εντός της προθεσμίας, μπορούν να απευθυνθούν εγγράφως στη Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων έως και τις 7 Σεπτεμβρίου. Από τα μέσα Ιουλίου ήταν γνωστό ότι 1.162 υποψήφιοι είχαν δημιουργήσει κωδικό για πρόχειρο μηχανογραφικό, το οποίο όμως εντέλει δεν οριστικοποίησαν.

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων μόνο 19 ζήτησαν την οριστικοποίησή του, ενώ περί τους 50 έχουν συγκεντρώσει μόρια με τα οποία μπορούν να εισαχθούν. «Βέβαια, οριστικοποίηση δεν σημαίνει και εισαγωγή» τόνισαν στελέχη στου υπουργείου στην «Κ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)