23/3/12

Η «Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών» του Βόλου και οι στρογγυλές τράπεζες που διαρκούν δύο χρόνια…

Η «Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών» του Βόλου διοργανώνει την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012, στρογγυλή τράπεζα στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Η θέση της θρησκείας στο δημόσιο χώρο». Στη σχετική αφίσα  (δείτε την αριστερά) σημειώνεται ότι «η εκδήλωση οργανώνεται σε συνεργασία με το «Μεταπτυχιακό σεμινάριο Μαθημάτων των Τομέων: "Δίκαιο, Οργάνωση, Ζωή και Διακονία της Εκκλησίας" και "Λατρείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης" του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ». Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Διευθυντής ΠΜΣ του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας κ. Συμεών Πασχαλίδης αυτό "το σεμινάριο δεν υφίσταται θεσμικά, αφού ποτέ δεν υποβλήθηκε σχετική αίτηση στην Γεν. Συνέλευση του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, ώστε να λάβει την απαιτούμενη έγκριση". Πρόκειται για καταφανή προσπάθεια καπηλείας των θεσμικών οργάνων της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης από την «Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών» του Βόλου...

Είναι χαρακτηριστικά όσα σημειώνει στην προσωπική της σελίδα στο facebook η καθηγήτρια του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας και Αντιπρύτανης του ΑΠΘ κ. Δέσπω Λιάλιου για το θέμα: «Καλά στο Τμήμα μου έχουν πλάκα μερικά μέλη ΔΕΠ: Κάνουν σεμινάριο με την «Ακαδημία» του Βόλου και το μαθαίνω από mail του Βόλου, εκεί που η πρώην κ. δια βίου έκανε τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών, για να κάνει το νέο κρυφό σκολειό των νέων Θρησκευτικών. Κι ύστερα απορώ που οι τούρκοι δεν πήραν και την άλλη μισή Κύπρο...».
Το όλο θέμα έχει και την «διασκεδαστική» του πλευρά. Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών δύο χρόνια πριν, τον Απρίλιο του 2010 στο Βόλο και τον Μάιο του 2010 στην Αθήνα διοργάνωσε στρουγγυλή τράπεζα. Ξέρετε με ποιο θέμα; Μα φυσικά «Η θέση της θρησκείας στο δημόσιο χώρο». Αποκαλυπτικό για το θέμα είναι και το παρακάτω σχετικό σχόλιο της καθηγήτριας Δέσπως Λιάλιου στο faceboook: «Στρογγυλές τράπεζες και φαγοπότια, που διαρκούν δυό χρόνια; Δέστε: http://www.microtongroup.com/ekpaideyo.gr/ekklisia/4-2009-07-01-19-47-11/1116-l------r, και http://www.forfree.gr/event.php?pageid=8&id=2378».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)