10/3/12

Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς, «Κάποιοι σήμερα επιχειρούν να παρουσιάσουν στα σχολικά εγχειρίδια τον Θεό των όλων σαν έναν απλό δάσκαλο»

Η Άρτα τιμά την πολιούχο της Αγία Θεοδώρα, αύριο Κυριακή 11 Μαρτίου. Στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε σήμερα συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Νεαπόλεως Βαρνάβα και Άρτης Ιγνατίου προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς. Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κοσμάς αναφέρθηκε αναλυτικά στα χαρίσματα της Αγίας Θεοδώρας και κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν την πίστη, την αφοσίωση στο Θεό και την υπακοή της αγίας στο θέλημα του Θεού αλλά και να αποφύγουν την κοσμική ζωή όπως έπραξε και η αγία, η οποία παρ’ ότι ήταν βασίλισσα παρέμεινε ανεπηρέαστη από την πλούσια και κοσμική ζωή.
Σε μία αποστροφή του λόγου του ο Μητροπολίτης Αιτωλίας αναφέρθηκε και στα νέα προγράμματα σπουδών για τα Θρησκευτικά λέγοντας: «Κάποιοι σήμερα επιχειρούν να παρουσιάσουν στα σχολικά εγχειρίδια τον Θεό των όλων σαν έναν απλό δάσκαλο, όπως οι δάσκαλοι των άλλων θρησκειών. Εμείς όμως, όπως η αγία Θεοδώρα πρέπει να λατρεύουμε τον μόνο αληθινό Θεό, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό»...

Η επιχειρούμενη αλλοίωση του θρησκευτικού μαθήματος και η μετατροπή του σε θρησκειολογικό έχει κινητοποιήσει πλέον, εκτός από τους Θεολόγους εκπαιδευτικούς και πολλούς Ιεράρχες που αγωνιούν για τα θέματα της παιδείας. Πολλοί εξ αυτών έχουν μελετήσει τα νέα προγράμματα σπουδών, που τους κοινοποίησαν Θεολόγοι των σχολείων και έχουν θορυβηθεί. Είναι εξαιρετικά ανήσυχοι για τον προσανατολισμό και την πορεία που παίρνει το μάθημα των Θρησκευτικών και εμφανίζονται πρόθυμοι να προβούν στις δέουσες ενέργειες ώστε να μην εφαρμοστεί στην πράξη η επιχειρούμενη αλλοίωση του ορθόδοξου χριστιανικού μαθήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)