2/5/12

Μονότονα επαναλαμβανόμενος ΚΑΙΡΟΣ

Μονότονα επαναλαμβανόμενος ΚΑΙΡΟΣ
ή
Έχει ο καιρός γυρίσματα…
Έχουμε αρχίσει να κουραζόμαστε πλέον με τα καμώματα των συναδέλφων θεολόγων που ζητούν αυτοδικαίωση και αναγνώριση, αφού έπραξαν ό,τι μπορούσαν για να αποτελειώσουν το ήδη πληγωμένο σώμα του ορθόδοξου χριστιανικού μαθήματος των Θρησκευτικών. Αρνούνται να διαλεχθούν επί της ουσίας και εξαντλούν εαυτούς να συγγράφουν και εμάς να διαβάζουμε – έχουμε και εμείς όρια αντοχής και ανοχής – μακροσκελή άρθρα για το περιτύλιγμα του νέου προγράμματος σπουδών για τα Θρησκευτικά...

«Αρμόδιοι», «εμπειρογνώμονες» για το μάθημα των Θρησκευτικών, φιμωτές όμως των θεολόγων που διδάσκουμε στις τάξεις. Θέτουν «όρους και όρια» στο «διάλογο» για το θρησκευτικό μάθημα, αποκλείουν όμως κάθε αντίθετη από τη δική τους άποψη κατά το σχεδιασμό του προγράμματος σπουδών. Πολέμιοι του ομολογιακού – κατηχητικού μαθήματος και εισηγητές του «ανοιχτού» στις άλλες ομολογίες και θρησκείες γνωσιολογικού μαθήματος, που ντρέπονται όμως να ομολογήσουν ότι είναι θρησκειολογικό. Προσαρμόζουν τα Θρησκευτικά στις απαιτήσεις των σύγχρονων καιρών και μετά ισχυρίζονται ότι διατηρούν το διαχρονικό ορθόδοξο χαρακτήρα τους. Θυσιάζουν το μάθημα στο βωμό της πολυπολιτισμικότητας και κλαψουρίζουν ως δήθεν συκοφαντούμενοι όταν ελέγχονται για τον πολυθρησκευτικό χαρακτήρα που προσδίδουν στο μάθημα.
Χθεσινοί θαυμαστές του Γιανναρά και σημερινοί εισηγητές της μεταπατερικής θεολογίας ή μάλλον αίρεσης. Χθεσινοί επικριτές των εκκλησιαστικών οργανώσεων και σημερινοί μελετητές της μεταπατερικότητας του Παναγιώτη Τρεμπέλα! Κατέλαβαν τις υψηλές θέσεις και αυτοπροβάλλονται ανάμεσα σε πέλαγα και σε βουνά ως «εμψυχωτές» των θεολόγων, αυτοί που «έκλεισαν την πόρτα» σε «ευσεβισμούς» και «φαρισαϊσμούς»!
Και τι έτι λέγω; Επιλείψει με γαρ διηγούμενον ο χρόνος για τα κατορθώματα των θεολόγων του ΚΑΙΡΟΥ. Και αν ο σύνδεσμος ΚΑΙΡΟΣ μας έχει γίνει πια γνωστός για τις απόψεις και τις θέσεις του, μονότονα επαναλαμβανόμενες και αμετανόητα αδιόρθωτες, οι θεολόγοι του ας μην ξεχνούν ότι έχει ο καιρός γυρίσματα…
Καλή ψήφο! Και με τη νίκη…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χα, χα ..
Καλό........................
Πολύ καλό!

Ανώνυμος είπε...

Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς στους 2 θεολόγους της Χίου που αρνήθηκαν να υπογράψουν το Ευχαριστήριο προς τον μεσοπέλαγα αγωνιζόμενο πρώην Σύμβουλό τους.

Ξέρουν αυτοί...

Ι.

Ανώνυμος είπε...

είδες όμως πόσοι από τους άλλους υπέγραψαν? αυτοί τί είναι? πώς τους χαρακτηρίζεις? μακριά από την πίστη?

Αντιοικουμενιστής είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο συντάκτη του υπέροχου κειμένου που στηλιτεύει την πρακτική των γνωστών διασπαστών του θεολογικού κόσμου.Η τεκμηριωμένη κριτική στην οποία προβαίνει θα πρέπει να προβληματίσει το σώμα των εν Ελλάδι θεολόγων και να τους προσανατολίσει αρνητικά απέναντι στις θέσεις και πρωτοβουλίες της γνωστής ομάδας που προωθεί και στο θεολογικό χώρο,ανυποψίαστα ίσως, την προβολή και υλοποίηση του περίφημου και κακόφημου και περιβόητου και διαβόητου πολιτικά ορθού.Έχω τη γνώμη ότι η μαθητεία ενίων εξ αυτών στη θεολογία του Ιωάννη Ζηζιούλα και του Χρήστου Γιανναρά δεν είναι άμοιρη ευθυνών γι αυτόν τους τον προσανατολισμό.Το θλιβερό εν προκειμένω είναι ότι κάποια απ τα μέλη της ομάδας στελεχώνουν το παιδαγωγικό ινστιτούτο και τοιουτοτρόπως, εξ αντικειμένου χρησιμοποιούν τη θεσμική τους ιδιότητα για την υλοποίηση των στρεβλών τους αντιλήψεων.Ακόμη πιο θλιβερή είναι η εμπλοκή μερικών εξ αυτών με τη βολιώτικη Ακαδημία που με τη λειτουργία της συντελεί σε μεγάλο βαθμό στην παραφθορά του εκκλησιαστικού ήθους.Είναι πάντως παρήγορο το γεγονός ότι πολλά ιστολόγια με πρώτο το παρόν ανθίστανται στους σχεδιασμούς της ομάδας ΚΑΙΡΟΣ διαφωτίζοντας τους πιστούς χριστιανούς πάνω στο προκείμενο θέμα.
Λυκούργος Νάνης

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)