14/6/12

Έρχονται νέες αστυνομικές ταυτότητες από τον Σεπτέμβριο

Τον Σεπτέμβριο ξεκινάει η διάθεση των νέων δελτίων ταυτότητας
Θα μοιάζουν με πιστωτική κάρτα και θα αναγνωρίζονται ως ταξιδιωτικά έγγραφα
Τις νέες αστυνομικές ταυτότητες, σε μέγεθος και σχήμα πιστωτικής κάρτας, οι οποίες θα λειτουργούν και ως ταξιδιωτικό έγγραφο σε ρόλο διαβατηρίου, παρουσίασε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Οι νέου τύπου δίγλωσσες ταυτότητες σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο υιοθέτησης και εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΚ) 2252/2004 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό τα νέα δελτία αστυνομικής ταυτότητας θα αναγνωρίζονται και ως ταξιδιωτικά έγγραφα και θα είναι ίδιες για όλους τους έλληνες πολίτες είτε διαμένουν στο εσωτερικό της χώρας είτε στο εξωτερικό, όπου θα εκδίδονται μέσω των εκεί προξενικών αρχών..

Το νέο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, το οποίο διαθέτει ειδικά χαρακτηριστικά ασφαλείας, θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας.

Αντί των χειρόγραφων στοιχείων που έχουν οι ισχύουσες ταυτότητες, η νέα θα φέρει μηχανογραφημένα εκτός από τον αριθμό του δελτίου, επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, φύλλο, ιθαγένεια, ημερομηνία και τόπο γέννησης, φωτογραφία, αλλά και την ομάδα αίματος του κατόχου.

Το δείγμα της νέας ταυτότητας που παρουσίασε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προέρχεται από τις ίδιου τύπου ταυτότητες που διαθέτουν ήδη οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ, γι' αυτό και εμφανίζονται στο παράδειγμα και ορισμένα ακόμα στοιχεία, όπως ο βαθμός, που δεν θα υπάρχουν στις ταυτότητες των πολιτών.

Η διαδικασία αντικατάστασης του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας με το νέου τύπου δελτίο ταυτότητας, πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2012 και θα υλοποιηθεί σταδιακά με τρόπο που θα καθορίσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανά χρονολογική σειρά έκδοσης του (με σειρά προτεραιότητας στις παλαιότερες χρονολογίες έκδοσης) και κατά αλφαβητική σειρά, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Σημειώνεται ότι όλα τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας θα ισχύουν μέχρι και την αντικατάστασή τους από τα νέου τύπου.
πηγή: Το ΒΗΜΑ

8 σχόλια:

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά τις διαδικασίες για την έκδοση νέου τύπου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών σε εσωτερικό & εξωτερικό, που θα αναγνωρίζεται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο υιοθέτησης και εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΚ) 2252/2004 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον οποίο τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας αναγνωρίζονται ως ταξιδιωτικά έγγραφα, προχωρά στην καθιέρωση νέου τύπου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών, είτε διαμένουν στο εσωτερικό της χώρας, είτε στο εξωτερικό μέσω των εκεί Προξενικών αρχών. Το νέο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, με χαρακτηριστικά ασφαλείας, θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας.

Η διαδικασία αντικατάστασης του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας με το νέου τύπου δελτίο ταυτότητας, πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2012 και θα υλοποιηθεί σταδιακά με τρόπο που θα καθορίσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανά χρονολογική σειρά έκδοσης του (με σειρά προτεραιότητας στις παλαιότερες χρονολογίες έκδοσης) και κατά αλφαβητική σειρά.

Σημειώνεται, ότι όλα τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας θα ισχύουν μέχρι και την αντικατάστασή τους από τα νέου τύπου.

Ανώνυμος είπε...

Θα έχει ηλεκτρονικό τσιπ; εσείς τί λέτε;

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ είπε...

Αναζητούμε περισσότερες πληροφορίες. Αν έχουμε κάτι νέο θα επανέλθουμε. Πάντως η ανακοίνωση είναι πολύ "προσεκτική" και δεν ξεκαθαρίζει το θέμα αυτό (αν θα έχει τσιπ ή όχι). Έρχονται και εκλογές, βλέπετε...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠ.

ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ;

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΙ ΑΥΤΗ.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ; ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΛΕΩ.

Ανώνυμος είπε...

σε όλα τα θέματα κόπτωνται για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Για τους τόνους πλαστικίλας που θα παράγουν για να φτιάξουν αυτά τα πράγματα δεν κόπτωνται;

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να θέλω να θίξω κανένα, δεν μπορώ να διανοηθώ πως ακόμα ασχολείται ο κόσμος για το αν θα έχει "τσιπάκι" η ταυτότητα ή όχι. Ακόμα και αν έχει τι διαφορά θα κάνει; Δηλαδή ο υπολογιστής που διαβάζετε αυτό το κείμενο νομίζετε ότι δεν περιέχει ήδη ένα σωρό στοιχεία σας; Μην στέκεστε σε πράγματα που μας προκαλούν διάσπαση. Όσο για το πλαστικό που αναφέρθηκε, συγγνώμη αλλά ήδη η ταυτότητα μας περιέχει πλαστικό εκτός αν εσείς έχετε σκέτο το χαρτί. Ευχαριστώ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Να πούμε ότι ο Καμμένος επίσημα έχει δηλώσει εναντίον της Κάρτας του Πολίτη.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 3:18 π.μ. απο τον Άρη ήρθες; Δεν έμαθες για το ηλεκτρονικό φακέλλωμα και τον αριθμό 666;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)