6/7/12

Εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ για τη σύνταξη των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών, την πιλοτική εφαρμογή τους και τη γενίκευση της εφαρμογής

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στην αλλοίωση του περιεχομένου του μαθήματος των Θρησκευτικών που επιχειρείται μέσω Νέων Προγραμμάτων Σπουδών για τα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου, τα οποία εφαρμόστηκαν μάλιστα πιλοτικά κατά το προηγούμενο σχολικό έτος 2011-2012. Σήμερα δεν θα αναφερθούμε στα θεολογικά και παιδαγωγικά προβλήματα των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών. Ο λόγος σήμερα για τα ποσά με τα οποία χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ η εκπόνηση των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών, η πιλοτική εφαρμογή τους αλλά και η χρηματοδότηση που προβλέπεται για την γενίκευση της εφαρμογής του νέου Προγράμματος Σπουδών. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων τα ποσά που θα αναφερθούν δεν αφορούν μόνο στα Προγράμματα Σπουδών για τα Θρησκευτικά αλλά για όλα τα μαθήματα για τα οποία εκπονήθηκαν νέα προγράμματα.
Σύμφωνα λοιπόν με την ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ το όλο έργο «Δράσεις για το «Νέο Σχολείο» (Σχολείο 21ου αιώνα): Νέο πρόγραμμα σπουδών - Πιλοτική εφαρμογή - Γενίκευση εφαρμογής» έχει προϋπολογισμό 113.919.001,06 €.
Επίσης
σύμφωνα με την 7η επικαιροποίηση (πριν ένα περίπου χρόνο) της πρόσκλησης στην Δράση αυτή (την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω ώστε να λάβουν οι αναγνώστες μας ακριβή γνώση των οικονομικών μεγεθών για τα οποία μιλάμε):
1. Την υλοποίηση της Πράξης1 (ΠΡΑΞΗ 1: «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα)– Νέο πρόγραµµα σπουδών») που αφορά στη σύνταξη των νέων Προγραμμάτων Σπουδών (που έχει ήδη ολοκληρωθεί) θα αναλάβει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο µόνο του ή σε σύµπραξη µε εποπτευόµενο Φορέα του Υπουργείου Παιδείας, ∆ια Βίου Μάθησης και Θρησκευµάτων, µε προϋπολογισµό 20.275.290€.

2. Την υλοποίηση της δράσης «Πιλοτική εφαρµογή του νέου προγράµµατος σπουδών σε νηπιαγωγεία, δηµοτικά και γυµνάσια.» θα αναλάβει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο µεµονωµένα ή σε σύµπραξη µε άλλους αρµόδιους φορείς, εποπτευόµενους από Υπουργεία, µε προϋπολογισµό 7.218.358,00 €.

3. Για την “ΠΡΑΞΗ 5: «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα)– Γενίκευση εφαρµογής»” σημειώνεται ότι «Με βάση τα αποτελέσµατα των δράσεων «Πιλοτική εφαρµογή» και «Αξιολόγηση πιλοτικού», τα νέα προγράμματα σπουδών θα εισαχθούν σε όλα τα σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης και σταδιακά στα λύκεια µε στόχο την εφαρµογή του νέου συστήµατος.
Την υλοποίηση της δράσης θα αναλάβει η Ειδική Υπηρεσία Εφαρµογής Εκπαιδευτικών ∆ράσεων του Υπουργείου Παιδείας, ∆ιά Βίου Μάθησης και Θρησκευµάτων, µε προϋπολογισµό 16.000.000€.

Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε κανένα άλλο σχόλιο. Καλούμε όμως όλους τους ενδιαφερόμενους να μελετήσουν αναλυτικά το παρακάτω έγγραφο (7η επικαιροποίηση) αλλά και όλα τα υπόλοιπα σχετικά στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ πατώντας ΕΔΩ.
7η Επικαιροποίηση

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολλά τα λεφτά...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)