19/8/12

Τον ψευτομουφτή Ξάνθης επισκέφτηκε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας


Από την Κυριακή βρίσκεται τουρκική αποστολή, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, με αφορμή τη γιορτή του Σεκέρ Μπαϊράμ.
Ο κ. Μποζντάγ αφού επισκέφτηκε την Παρασκευή την Κομοτηνή, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Ξάνθη, με πρώτο σταθμό της περιοδείας του το σπίτι του φευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ
όπου βρίσκονταν τόσο ο ίδιος ο ψευτομουφτής όσο και ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, οι οποίοι υποδέχθηκαν με ένα μπουκέτο λουλούδια τον κ. Μποζντάγ και τον πρόξενο της Τουρκίας, που βρισκόταν μαζί του.

Μετά από περίπου μια ώρα, οι τέσσερεις άνδρες συνοδεία κόσμου και στελεχών της διπλωματικής αποστολής αποχώρησαν από την οικία του κ. Μετέ κατευθυνόμενοι οδικώς προς την τουρκόφωνη εφημερίδα της Ξάνθης «Millet», όπου παρέμειναν για μερικά λεπτά. Από εκεί μεταφέρθηκαν στην αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης. Ο κ. Μποζντάγ συνεχίζει την περιοδεία του στα ορεινά χωρία της Ξάνθης.

Αντιδράσεις για την επίσκεψη του Μποζντάγ στον φευτομουφτή
«Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους επισκέψεις είναι εκ του πονηρού και πρέπει επιτέλους να καταλάβουν οι γείτονες μας ότι δεν μπορούν να επισκέπτονται όποτε θέλουν την περιοχή μας θεωρώντας ότι η Θράκη είναι επαρχεία τους», ανέφερε ο κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου, Αν. Τομεράρχης Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Μακεδονίας Θράκης των Αν. Ελλήνων σχολιάζοντας την επίσκεψη του κ. Μποζντάγ στην οικία του ψευτομουφτή για να συμπληρώσει πως «κάποια στιγμή το ελληνικό κράτος πρέπει να δώσει απαντήσεις στους Έλληνες πρώτα από όλα και να καταλάβουν οι γείτονες μας ότι στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική, άρα μην προσπαθούν να οικειοποιούν πράγματα που δεν είναι δικά τους».
zougla.gr και το βίντεο από xanthipress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)