2/8/12

Ορθόδοξο μάθημα Θρησκευτικών στα σχολεία της Βοσνίας

Στο Βελιγράδι στις 31/07/2012, συναντήθηκαν ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, των Σέρβων κ. Milorad Dodik.
Ο πρόεδρος Dodik, τόνισε ο Πατριάρχης Ειρηναίος,, θέλει να ενδυναμώσει τους δεσμούς ανάμεσα στους Σέρβους που ζουν από τις δύο πλευρές του ποταμού Δρίνου, που χωρίζει δηλαδή τη Σερβία και τη Βοσνία, και να συνεισφέρει για την παραπέρα διατήρηση του Σερβικού λαού.

Ο πρόεδρος Dodik ανέφερε ότι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί έναν από τους θεσμούς ζωτικής σημασίας για την παραπέρα ενίσχυση του σερβικού εθνικού κράτους και της ταυτότητάς του γενικά, και πρόσθεσε ότι για τη Δημοκρατία των Σέρβων της Βοσνίας αυτό το γεγονός έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία, επειδή και αυτή διεξάγει μόνιμο πολιτικό αγώνα για τα δικαιώματα του σερβικού λαού.
Υπενθυμίζοντας ότι κατά τις δύο περασμένες δεκαετίες στη Δημοκρατία των Σέρβων της Βοσνίας χτίστηκαν πολλές εκατοντάδες εκκλησιών και μοναστηριών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο κ. Dodik ανέφερε ότι τώρα οι προσπάθειες στρέφονται και προς την καθιέρωση του ορθόδοξου μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία, με σκοπό να ενισχυθεί και εκεί η επιρροή της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, πράγμα που θα γίνει σύντομα.
πηγή: Ακτίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)