26/11/12

Λίστα με 2.000 υποσιτιζόμενα παιδιά έλαβε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών από το Υπουργείο Παιδείας

Γενική Συνέλευση των Προέδρων των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων
Στον Ι. Ναό του Aγίου Ιωάννη του Κυνηγού, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των προέδρων των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου. Ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παπαγιάννης, απευθυνόμενος στους ιερείς αναφέρθηκε στην "πρωτόγνωρη εποχή που βιώνουμε", η οποία, όπως είπε, "απαιτεί να επιδειχθεί απ’ όλους αίσθημα αυξημένης ευθύνης, χρηστή διαχείριση και διαφάνεια".

Αναφερόμενος στις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην Αθήνα, ανέφερε ότι η Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών έλαβε από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού δύο λίστες με συνολικά 2.000 υποσιτιζόμενα παιδιά στα σχολεία της πρωτεύουσας.

Προέτρεψε τους υπευθύνους ιερείς των φιλοπτώχων ταμείων να διακονούν με σύνεση και να δίνουν το μήνυμα της υπευθυνότητας, "ώστε η ενορία να καταστεί το αντίδοτο απέναντι στην οικονομική και την πνευματική κρίση".

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τους ιερείς για την ποιμαντική τους προσφορά, υπογραμμίζοντας ότι ο δρόμος που διανύουμε "θα είναι ακόμη ανηφορικός''.

Ζήτησε από τους κληρικούς «να είναι στρατιώτες τούτη την ώρα της κρίσης». Διαβεβαίωσε δε ότι η Ι. Αρχιεπισκοπή θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για το καθένα απ’ αυτά τα παιδιά, που αναφέρονται στις λίστες του Υπουργείου, «κάνοντάς τα δικά της παιδιά».

Ο Μακαριώτατος ανέφερε ως πρότυπο τις γυναίκες που απασχολούνται εθελοντικά στις ενορίες και προσφέρουν, όπως τόνισε, πολύτιμη εργασία. Γι’ αυτό και προέτρεψε τους ιερείς να τις εμψυχώνουν και να τις επιβραβεύουν. Τους ζήτησε να δίνουν το παρών στα ιδρύματα της Εκκλησίας, "που δίνουν τιτάνιο αγώνα σε αντίξοες συνθήκες και να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στο πλευρό των εμπερίστατων συνανθρώπων μας".

"Η Εκκλησία θωρακίζει και στηρίζει τον άνθρωπο να σταθεί στα πόδια του τη δύσκολη ώρα, γι’ αυτό κι όλοι έχουμε υποχρέωση να επαγρυπνούμε και να έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τ’ αφτιά μας" σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Γενικός Διευθυντής του Γ.Φ.Τ. της Ι. Αρχιεπισκοπής, π. Βασίλειος Χαβάτζας και ο Διευθυντής Οικονομικών π. Χρυσόστομος Συμεωνίδης έδωσαν αναλυτικά στοιχεία για το έργο που επιτελείται καθημερινά από την Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Μεταξύ άλλων, τόνισαν, πως σε 74 ενορίες της Ι. Αρχιεπισκοπής βρίσκουν φαγητό 8.000 άνθρωποι σε καθημερινή βάση, ενώ την περασμένη χρονιά συγκεντρώθηκαν περίπου 2.000 μονάδες αίματος μέσα από τα προγράμματα ενοριακής αιμοδοσίας.
φωτό: Χρ. Μπόνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)