8/12/12

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, "Ιερή ημέρα η Κυριακή"

Το νέο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των καταστημάτων που αυξάνει τις Κυριακές κάθε έτους που θα παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα στη χώρα και αναμένεται να φέρει άμεσα στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης προκαλεί ήδη αντιδράσεις.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι «η Κυριακή είναι ημέρα ιερή. Αλλά, συγχρόνως, είναι και ημέρα που δίδει την ευκαιρία ένωσης της οικογένειας, της διατήρησης της παράδοσης, της κουλτούρας και των αξιών μας. Κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η επιτυχία της Ευρώπης είναι η σύνθεση της διαφορετικότητας»
Αλλά και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων με ανακοίνωσή της καλεί την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου «να καταγγείλει την αυτοτελή ή υποκινούμενη μεθόδευση της κυβέρνησης με σκοπό να λειτουργήσουν τα καταστήματα και δεύτερη Κυριακή,
κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων». Και ζητεί από την ΕΣΕΕ να καλέσει τους Εμπορικούς Συλλόγους, πανελλαδικά, να μην ανοίξουν άλλη Κυριακή, πλην αυτής στις 23 Δεκεμβρίου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να αντιληφθούμε πως τα πράγματα βαδίζουν προς την κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Τουλάχιστον ως προς τα καταστήματα. Όπως συμβαίνει στον Καναδά. Είναι καιρός η Εκκλησία να δει τι πρέπει να κάνει, πλην της δίκαιης διαμαρτυρίας για την αργία της Κυριακής. Να καθιερωθούν σε ορισμένους ναούς ανά μητροπολιτική περιφέρεια αγρυπνίες το Σάββατο το βράδυ, 10-1 για παράδειγμα, όπως γίνεται στον Χριστό στα Σπάτα. Έτσι, θα έχουν τη δυνατότητα χριστιανοί που δεν μπορούν να εκκλησιασθούν την Κυριακή το πρωί, να εκκλησιασθούν στην αγρυπνία.
Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Και μετά την Αγρυπνία θα πηγαίνουν για να εργασθούν την ημέρα της Κυριακής; Μάλλον κάνεις λάθος Γιάννη.
Θυμάσαι τη διδασκαλία του αγίου Κοσμά για το κέρδος που βγαίνει την Κυριακή;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)