18/12/12

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επαναφέρει το Νέο Λύκειο της Διαμαντοπούλου που υποβαθμίζει πλήρως τα Θρησκευτικά

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος παραχώρησε σήμερα Συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσίασε νομοθετικές προτάσεις του κόμματός του για θέματα παιδείας. Σχετικά με το Λύκειο παρουσίασε Πρόταση που είναι, όπως ο ίδιος ανέφερε "το προϊόν μιας πολύ σοβαρής διεπιστημονικής και διακομματικής δουλειάς που έγινε επί χρόνια στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο με την καθοριστική συμβολή της τότε Υπουργού Παιδείας, της Άννας Διαμαντοπούλου". Η Πρόταση του ΠΑΣΟΚ που δημοσιεύτηκε αμέσως μετά στην ιστοσελίδα του κινήματος (την δημοσιεύουμε πιο κάτω μαζί με την Αιτιολογική Έκθεσή της) είναι η χειρότερη εκδοχή των διαφόρων εκδοχών του Νέου Λυκείου που είχαν παρουσιαστεί επί υπουργίας Διαμαντοπούλου.
Σύμφωνα με την Πρόταση αυτή τα Θρησκευτικά εξαφανίζονται από την Α΄ Λυκείου και για τις δύο επόμενες τάξεις δεν γίνεται καμία ρητή αναφορά στο μάθημα, αφήνεται όμως να εννοηθεί ότι ίσως το μάθημα να υπάρχει ως επιλεγόμενο.
Είναι πράγματι δυσερμήνευτη η κίνηση του ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσει τώρα αυτή την Πρόταση και αποτελεί ερωτηματικό ποια στάση θα τηρήσει στη συζήτηση για το Νέο Λύκειο όταν αυτή ξεκινήσει με πρωτοβουλία της πλειοψηφούσας στην κυβέρνηση Ν.Δ. στις αρχές του έτους, όπως έχει προαναγγείλει ο Υπουργός Παιδείας.
Πρόταση Νόμου και Αιτιολογική Έκθεση του ΠΑΣΟΚ για το Νέο Λύκειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)