2/3/13

Συστήνεται η Αρχή για να αξιολογεί την εκπαιδευτική πολιτική

Την Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που θα έχει ως αποστολή την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου συστήνει το υπουργείο Παιδείας με τροπολογία που προστέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Με τροπολογία που προστέθηκε στο σχέδιο νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και άλλες διατάξεις» το υπουργείο Παιδείας συστήνει την Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που θα έχει ως αποστολή την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου.

Η Αρχή θα παρακολουθεί, θα μελετά και θα αξιολογεί την εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής στην α'θμια και β'θμια εκπαίδευση και την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων. Θα έχει εποπτικό ρόλο στις διαδικασίες αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ενώ θα αναπτύσσει ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης και βάση δεδομένων της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Στην Αρχή θα συμμετέχουν ως πρόεδρος ένας επιστήμονας με υψηλού επιπέδου επιστημονικό έργο που θα οριστεί από τον Υπουργό Παιδείας, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τέσσερις εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος καθώς και ένας καθηγητής πανεπιστημίου της Ελλάδας ή του εξωτερικού με εξειδίκευση στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Επίσης στο νόμο για την Ανώτατη εκπαίδευση προστίθεται παράγραφος σύμφωνα με την οποία παρέχεται νομοθετική εξουσιοδότηση για έκδοση ΠΔ για τη δημιουργία Κατευθύνσεων Τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
skaigr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΜΕΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΘΝΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, OIKONOMIKO ΚΑΙ ΠΟΛΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)