27/6/13

Aπό τον χώρο των εκπαιδευτικών και της τοπικής αυτοδιοίκησης οι "δεξαμενές" της διαθεσιμότητας

ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ
Τρίμηνη αναβολή για τις απολύσεις στο Δημόσιο ζητά ο Μητσοτάκης
Τρίμηνη παράταση για την ολοκλήρωση του προγράμματος διαθεσιμότητας - κινητικότητας 11.500 δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να υπαχθούν σ' αυτό το καθεστώς (θα ακολουθήσουν άλλοι 12.500 μέχρι το τέλος του έτους), θα ζητήσει ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης από την τρόικα.

«Με την τρόικα θα συζητήσουμε όλα τα ανοιχτά θέματα. Θα επιχειρήσουμε να εξασφαλίσουμε εκείνη τη χρονική άνεση ώστε οι όποιες αλλαγές να γίνουν με αξιοκρατικά κριτήρια», δήλωσε χθες ερωτηθείς για το ενδεχόμενο της παράτασης, επιβεβαιώνοντας τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την κυβέρνηση ενόψει της έλευσης της τρόικας.
Συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνιζαν ότι στην επικείμενη διαπραγμάτευση ο κ. Μητσοτάκης θα προσέλθει ζητώντας πίστωση χρόνου ενός τριμήνου ώστε η διαδικασία για τους 12.500 υπαλλήλους να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Θα προτάξουν στην τρόικα την περίπτωση της ΕΡΤ και την υλοποίηση της δέσμευσης για 2.000 απολύσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι 12.500 έπρεπε βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τα μέσα Ιουλίου, ενώ 4.000 συνολικά υπάλληλοι πρέπει να απολυθούν από το Δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου.
Αναφορικά πάντως με τις «δεξαμενές» της διαθεσιμότητας, εκτιμάται αρμοδίως ότι θα εξασφαλιστούν από τον χώρο των εκπαιδευτικών και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στις προθέσεις δε του νέου υπουργού είναι να επιδιωχθεί οι υπάλληλοι που κρίνονται ως πλεονάζοντες να μετακινούνται αυτομάτως σε άλλους φορείς με αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό, χωρίς να εξαντλείται ο ένας χρόνος της διαθεσιμότητας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι ίσως σημαντικά όσα γράφει σήμερα το ΈΘΝΟΣ:

- Αμεση επικοινωνία με τα υπόλοιπα υπουργεία για την ταχύτατη εκκίνηση των διαδικασιών αξιολόγησης. Ο Κυρ. Μητσοτάκης φέρεται διατεθειμένος να αναλάβει προσωπικά την επικοινωνία με τους συναδέλφους του από τα κρίσιμα υπουργεία προκειμένου να ολοκληρωθεί τάχιστα η νέα διαδικασία.
Σε πρώτη προτεραιότητα θα τεθούν τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας, που απασχολούν 300.000 υπαλλήλους από τους οποίους θα προκύψει το 80% του πλεονάζοντος προσωπικού.
Στο υπουργείο Παιδείας έχουν καταγραφεί, για παράδειγμα, ως πλεονάζοντες 1.200 καθηγητές Πληροφορικής, οι οποίοι όμως αναμένεται να μετακινηθούν στο σύνολό τους σε άλλες θέσεις στο Δημόσιο. Δεν θα συμβεί το ίδιο όμως και για τους 2.500 πλεονάζοντες γυμναστές, από τους οποίους ένα μεγάλο μέρος θα απομακρυνθεί από το Δημόσιο αφού δεν υπάρχουν αντίστοιχες θέσεις να τους υποδεχθούν.
- Τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για την κινητικότητα-διαθεσι-μότητα, όπου θα καθοριστούν νέα αξιοκρατικά κριτήρια για την αξιολόγηση του προσωπικού που θα συνδυάζουν το εργασιακό προφίλ του υπαλλήλου και την εμπειρία του, ενώ σημαντικό ρόλο θα διαδραματίζει ο τρόπος πρόσληψης του εργαζομένου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με εξετάσεις ΑΣΕΠ θα «προστατεύονται» από τη διαθεσιμότητα.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63848823

Ανώνυμος είπε...

Eίπε και για καθηγητές ξένων γλωσσών πριν λίγο το Μέγκα(δεν ανέφερε τίποτα για θεολόγους).

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)