9/7/13

Καταρτίζεται το πολυνομοσχέδιο που θα περιέχει ρυθμίσεις για την διαθεσιμότητα (και των εκπαιδευτικών)

Με γοργούς ρυθμούς προωθείται στη Βουλή (ενδεχομένως και σήμερα, Τρίτη) το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα, προκειμένου να ψηφιστεί με τη γνωστή διαδικασία του κατεπείγοντoς. Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται τα ζητήματα της κινητικότητας - δήμων, των φόρων και οι ρυθμίσεις για τον ΕΟΠΥΥ.

Αν και ακόμη δεν έχουν κλείσει όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με την τρόικα, το πολυνομοσχέδιο πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 19 Ιουλίου, ενώ στο ίδιο χρονικό περιθώριο θα πρέπει να έχουν περάσει όλες οι εφαρμοστικές διατάξεις και οι υπουργικές αποφάσεις που σχετίζονται με τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 4 δισ. ευρώ.
Μεταξύ άλλων, στο πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ενταχθούν ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, ο φόρος πολυτελείας, τα νέα κριτήρια κινητικότητας, η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, τα μέτρα που αφορούν τον ΕΟΠΥΥ (επιστροφές από τις κλινικές κλπ), τα μέτρα για τον ΟΑΕΕ, η ρύθμιση για την εξόφληση χρεών του Δημοσίου προς τις εταιρίες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, καθώς και άλλα μέτρα που ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί.
Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να δοκιμάσει -για άλλη μια φορά- τις αντοχές της συγκυβέρνησης και των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για το λόγο αυτό, Αντ.Σαμαράς και Ευ.Βενιζέλος βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία προκειμένου να περιορίσουν τις όποιες αντιδράσεις.
Ήδη, ο βουλευτής της ΝΔ Μ.Ταμήλος διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη ρύθμιση που αφορά τις απολύσεις - κινητικότητα στους δήμους. Την ίδια ώρα, έντονος προβληματισμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας για το ζήτημα της κινητικότητας.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)