2/10/13

Ανακοινώνονται οι ενστάσεις για την α΄ φάση μετατάξεων και αμέσως μετά ξεκινά η β΄ φάση

Σύμφωνα με ενημέρωση των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη "Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ επαναφέραμε το θέμα της έγκρισης αιτήσεων απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ των συναδέλφων ΠΕ: 5, 6, 7, 8, 11, 16, 19, 20, 32.
Η Γενική Δ/ντρια Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης ενημέρωσε τα μέλη του ΚΥΣΔΕ ότι ο Υπουργός δεν επιτρέπει να εξεταστούν οι παραπάνω αιτήσεις επικαλούμενος ότι σήμερα 2/10/13
θα ανακοινώσει το ποιες από τις ενστάσεις για τις μετατάξεις γίνονται δεκτές και ποιες όχι και αμέσως μετά θα προχωρήσει στο 2ο γύρο υποχρεωτικών μετατάξεων. Μας ενημέρωσε, επίσης, ότι οι αιτήσεις ανάκλησης μετατάξεων γίνονται όλες δεκτές.
Η ηγεσία του Υπουργείου διαβεβαιώνει ότι οι αιτήσεις απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ θα συζητηθούν μετά το 2ο γύρο μετατάξεων.
Διαμαρτυρηθήκαμε, όπως είναι αυτονόητο, και οι 2 αιρετοί γι’ αυτή την τακτική και επιμείναμε στο ότι είναι απαράδεκτο και ουσιαστικά παράνομο, να τοποθετούνται αναπληρωτές σε περιοχές στις οποίες ζητούν να αποσπαστούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί και δεν έχουν εξεταστεί οι αιτήσεις τους.
Επιμείναμε, επίσης, να εξεταστούν και να εγκριθούν οι ενστάσεις συναδέλφων όλων των κλάδων που ζητούν να αποσπαστούν από περιοχές που υπάρχουν «πλεονάσματα» σε περιοχές που επίσης δίνονται «πλεονάσματα», καθώς οι ενστάσεις όσων ζητούν να αποσπαστούν από περιοχές που υπάρχουν κενά σε περιοχές που επίσης καταγράφονται κενά.
Για τα ζητήματα αυτά ενημερώσαμε και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκειμένου να τα θέσει στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας.
Τέλος, εγκρίθηκαν, με μεγάλη καθυστέρηση, στη χθεσινή συνεδρίαση αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε ΣΜΕΑΕ και σε ΚΕΔΔΥ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)