6/10/13

Ποια η αντίδρασή των ακαδημαϊκών θεολόγων στην επέλαση της μεταπατερικής λαίλαπας;

Μεταφέρουμε σχόλιο του Λ.Ν. που δημοσιεύτηκε στην ανάρτηση Δημήτριος Τσελεγγίδης, Η υπεροψία και η θεολογική εκτροπή των επίδοξων "μεταπατερικών" θεολόγων:
Ο αξιότιμος καθηγητής κ.Τσελεγγίδης δίδει, Χάριτι Θεία, ομολογιακές μάχες εναντίον της εκπτώσεως και παραφθοράς του Ορθοδόξου Ήθους, την οποία συνεπάγεται η εισήλαση, στον ορθόδοξο θεολογικό χώρο, της δυσώνυμης "μεταπατερικής θεολογίας", της πατρομάχου και Θεομάχου και αντιπατερικής, που λανσάρει η διαβόητη ακαδημία "θεολογικών",
συγγνώμη θολολογικών ήθελα να πω, σπουδών της μητροπόλεως Δημητριάδος. Ένα ερώτημα που αυθόρμητα έρχεται στα χείλη των πιστών είναι και το εξής: Οι συνάδελφοι, ακαδημαικοί θεολόγοι, του ρηθέντος καθηγητού, τι πράττουν εν προκειμένω; Ποια η αντίδρασή τους στην επέλαση της μεταπατερικής λαίλαπας; Το ορθόδοξο αισθητήριό τους τι επιτάσσει σχετικώς; Έχει
άραγε υποστεί άμβλυνση ή κυριαρχεί στη συμπεριφορά τους το επαίσχυντο "φιλάδελφο", δεδομένου ότι έτεροι ακαδημαικοί θολολόγοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, πυκνώνουν τις τάξεις της περιβόητης ακαδημίας και δεν επιθυμούν επ ουδενί να έλθουν σε αντιπαράθεση μαζί τους; Εκεί φθάσαμε λοιπόν; Αδυνατούμε να πιστεύσουμε ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων του καθηγητή Τσελεγγίδη δε στοιχείται στην αποπνέουσα το ορθόδοξο άρωμα συλλογιστική του και ερωτοτροπεί με τη δυσώδη, καταλυτική του Ορθοδόξου Ήθους,"μεταπατερική" θολολογία. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ε τότε, τι να πούμε; Να μας λυπηθεί ο Θεός! Δυστυχώς μία καινούρια είδηση που αλιεύσαμε στο διαδίκτυο και που φαντάζει απίστευτη, επιτείνει τη σχετική ανησυχία. Συνάδελφοι, λοιπόν,του ειρημένου πανεπιστημιακού, εν οις και Ορθόδοξος μητροπολίτης της Εκκλησίας της Κρήτης,πρόκειται σε λίγες ημέρες να συμμετάχουν, ως ομιλητές, σε εκδήλωση της " Διεθνούς Εταιρίας φίλων του Νίκου Καζαντζάκη", δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιες "εταιρείες", με θέμα "πνευματικότητα και θρησκευτικότητα στο Νίκο Καζαντζάκη"! Κάποιοι βέβαια εξ αυτών, είναι γνωστοί απ τις κατά καιρούς επιεικέστατα απαράδεκτες, για να μη χρησιμοποιήσουμε βαρύτερη έκφραση, απόψεις τους, αναφορικά με τον απαισίας μνήμης μυκτηριστή και χλευαστή και σαρκαστή του Θεανδρικού Προσώπου του Κυρίου μας,αντίχριστο Καζαντζάκη. Ότι όμως θα εμφανίζονταν από κοινού σε εκδήλωση φίλων του αρχιβλάσφημου "φουμιστού" συγγραφέα και υπό την ιδιότητα του ορθόδοξου χριστιανού θεολόγου προκειμένου να εκθειάσουν τη δήθεν θρησκευτικότητα και πνευματικότητα του ουδείς το ανέμενε! Ο Χριστός ξανασταυρώνεται από Ορθόδοξους, δυστυχώς, κληρικούς και λαικούς! Και μετά περιμένουμε να συμπαραταχθούν οι λεγάμενοι με τον ομολογητή καθηγητή Τσελεγγίδη!
Λ.Ν.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!

Ανώνυμος είπε...

θα μας τον βγάλουν και θρησκευόμενο το χυδαίο υβριστή του Χριστού που όμοιό του δεν έχει γνωρίσει η παγκόσμια Ιστορία!

Ανώνυμος είπε...

Να με συμπαθάτε αλλά το να ασχολούμαστε με τους 'μεταπατερικούς' έτσι αόριστα νομίζω πως δεν βγάζει πουθενά βλέποντας την ίδια στιγμή την 'κεφαλή'της Εκκλησίας μας μαζί με άλλους, όπως και τις 'κεφαλές' άλλων ορθόδοξων εκκλησιών να συλλειτουργούν με τον Πατριάρχη Σερβίας και τους συν αυτώ γνωρίζοντας -θεωρώ απίθανο να μην το γνωρίζουν- το οτι,τουλάχιστον, ο Πατριάρχης Σερβίας έχει βρεθεί σε συναγωγή εβραίων κατά τη διάρκεια εβραϊκής εορτής και άναψε λύχνο εβραϊκής λυχνίας πράξη που συνεπάγεται αφορισμό σύμφωνα με τον ΟΑ' Αποστολικό κανόνα!
Τα έχουμε ξεπεράσει όλα αυτά και έχουμε νέους κανόνες και δεν το μάθαμε;;;;
Γεώργιος Κούρτης

Ανώνυμος είπε...

Συνυπογράφω το σχόλιο του Λ.Ν. !

ΧΡ.ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η στάση του μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)