11/10/13

Καιρός για σύγχρονο αριστερόστροφο μάθημα Θρησκευτικών

Το παρακάτω Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκαλυπτικό. Θεολόγοι του ΚΑΙΡΟΥ και ΣΥΡΙΖΑίοι μιλούν τελικά την ίδια γλώσσα και ζούνε με το ίδιο όνειρο. Της διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα που εκτός όλων των άλλων θα "ανοίξει" τα πανιά του μαθήματος των Θρησκευτικών για να πλεύσει μεσοπέλαγα στην θάλασσα της προόδου και του εκσυγχρονισμού.
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Συνάντηση Θεματικής Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ με το Δ.Σ. του Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου “ΚΑΙΡΟΣ”
Στα πλαίσια του κύκλου επαφών της Θεματικής Θρησκευμάτων του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ με φορείς, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δ.Σ. του Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου “ΚΑΙΡΟΣ”.

Εκ μέρους της Θεματικής Θρησκευμάτων παρέστησαν ο Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης υπεύθυνος της Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα και μέλος της ΕΚΚΕ Παιδείας –Θρησκευμάτων – Πολιτισμού –Αθλητισμού Γιάννης Αμανατίδης, ο συντονιστής της Θεματικής και μέλος της Γραμματείας του τμήματος Παιδείας Μάκης Λυκόπουλος, καθώς ο Κώστας Αλεξίου, μέλος της Γραμματείας του τμήματος Παιδείας, ενώ το Σύνδεσμο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Ανδρέας Αργυρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Παπαδόπουλος και τα μέλη Γιώργος Καπετανάκης, Δημήτρης Μόσχος και Βασίλης Ξυδιάς.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στο ζήτημα της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου εξέφρασαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για την αλλαγή στον τρόπο διδασκαλίας του εν λόγω μαθήματος.

Οι εκπρόσωποι του κόμματος από την πλευρά τους, δήλωσαν ότι το μάθημα των θρησκευτικών στην εκπαίδευση χρειάζεται οπωσδήποτε και συμφώνησαν με την ανάγκη αλλαγής της μορφής και του τρόπου διδασκαλίας του.

Επιπρόσθετα, με ρητό τρόπο διαβεβαιώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ότι, στην μελλοντική διακυβέρνησή του, θα εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις του κλάδου ΠΕ01 Θεολόγων που υπηρετούν στο εκπαιδευτικό σύστημα και επισημάνθηκε ότι στόχος του κόμματος είναι η διαρκής επιμόρφωση και περαιτέρω αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Οι διμερείς επαφές θα συνεχιστούν με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα που απασχολούν και τις δύο πλευρές.

Αθήνα, 11/10/2013

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ίσως ο τίτλος έπρεπε να είναι

Καιρός για σύγχρονο αριστερόστροφο και πανθρησκειακό μάθημα Θρησκευτικών.

Νοήμων

Ανώνυμος είπε...

Το δεξιόστροφο μάθημα το γνωρίσαμε και τρομάξαμε με την υποκρισία και χίλια μύρια που τη συνοδεύουν. Ας δούμε και το αριστερόστροφο. Μπορεί να είναι πιο σοβαρό και πιο τίμιο.

Παρακαλώ να δημοσιευθεί το σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστή η κίνηση των θεολόγων του "Καιρού". Δεν χρειάζεται να απορρίπτουμε κανέναν. Μακάρι και άλλοι θεολογικοί σύνδεσμοι να παίρναν αναλόγου είδους πρωτοβουλίες για να στηριχθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια ! Επιτέλους ήρθε ο καιρός να ανοίξει ένας διάλογος χωρίς παρωπίδες και προκαταλήψεις! Να γίνει κατανοητό ότι το μάθημα των Θρησκευτικών δεν έχει καμία σχέση με την κατήχηση και τον τρόπο που διδασκόταν χρόνια πριν. Μακάρι και άλλοι θεολογικοί σύνδεσμοι να ακολουθήσουν το δρόμο του διαλόγου από το δρόμο του αφορισμού της διαφορετικότητας.
Ο Χριστός δεν απέρριψε ποτέ κανέναν!

Ανώνυμος είπε...

Όταν αισθανόμαστε κομπλεξικά για τη σχέση μας με την Εκκλησία ως Σώμα Χριστού, στο οποίο είμαστε ενταγμένοι όλοι με το Βάπτισμά μας,αναζητούμε την επιβεβαίωση τη υπαρκτικής μας αξίας σε κομματκά σύνολα που αρνούνται a priori την πραγματικότητα της αδιαπραγμάτευτης Θείας Αλήθειας,φανερώνεται η φαιδρότητα της εκκοσμικευμένης και α-πνευμάτιστης θεολογικής μας έκφρασης.

Ανώνυμος είπε...

Προς 2:55 12/9: μην ανακατεύεις το Χριστό με τη Νέα Τάξη και την "πολιτική ορθότητα".
Ναίσκε;
Αντε γιατί το παρατραβήξατε το σχοινί!

Ανώνυμος είπε...

Οι όροι "δεξιόστροφο" και "αριστερόστροφο" μάθημα των θρησκευτικών είναι τεχνητοί όροι, που εξυπηρετούν την εγχώρια μασονική ελίτ, για να προχωρά παραπλανητικά, διά της κομματικής ταμέλας-δικαιολογίας, τα άνομα και αντίχριστα σχέδιά της, που είναι να δώσει τη χαριστική βολή στον ορθόδοξο χαρακτήρα του μτθ!
Και στο χώρο της Δεξιάς και στο χώρο της Αριστεράς υπάρχουν πρόσωπα που προτείνουν το μάθημα των θρησκευτικών να μην είναι κατηχητικό-ομολογιακό, αλλά θρησκειολογικό-συγκρητιστικό.
Ουσιαστικά όλοι αυτοί οι κύριοι, εισηγούνται πως το Φώς του Χριστού, από άποψη παιδαγωγικής-θεσμικής, πρέπει να προβάλλεται όχι ως η ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, αλλά ως μία ισόκυρη διδασκαλία με το σκότος των αιρέσεων, ακόμη κι αν ορισμένες από αυτές συνδέονται ευθέως με τη μασονία και το αντίχριστο κίνημα της Νέας Εποχής!
Ο Άγιος Τριαδικός Θεός στο ίδιο ζύγι με τον Διάβολο και τις μεθοδείες του: νά τι είναι παιδαγωγικό για μερικούς από τους ανωτέρω σχολιαστές και τους πάτρωνές τους!
Το μείζον, που είναι η Σωτηρία της ψυχής ενός ανθρώπου, ακόμη και ενός ετεροδόξου ή ετερόθρησκου μαθητή, με την ευκαιρία που θα έχει να ακούσει τον σωτηριώδη λόγο της Ορθοδόξου Πίστεως, απαξιώνεται με φθηνά ψευτοδιλήμματα περί "δεξιόστροφου" ή "αριστερόστροφου" μαθήματος!
Σημασία για εκείνους έχει η -G-nosis!!!
Επομένως, στο διά ταύτα, τα πρόσωπα αυτά συνταυτίζονται με τις μασονικες επιδιώξεις που καταβάλλονται εδώ και δεκαετίες στη χώρα, και που έχουν ως στόχο την πλήρη απορθοδοξοποίηση της ελληνικής νεολαίας, που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει μελλοντικά στην πλήρη αποχριστιανοποίση της ελληνικής κοινωνίας, κατά τα πρότυπα της Δύσης!
Μέσα από την αλαζονία που τους διακατέχει, λογαριάζουν βεβαίως χωρίς το ξενοδόχο, που δεν είναι άλλος παρά ο Κύριος της Δόξης!

Ανώνυμος είπε...


''Αντε γιατί το παρατραβήξατε το σχοινί! ''
Ποιο σχοινί παρατραβήξαμε;
Και ποιοι ;
θα πάψουν επιτέλους κάποιοι να μιλούν με αυτό το υφάκι;
Κι αν το τραβήξουμε παραπάνω το σκοινί τι θα γίνει; :)

Ανώνυμος είπε...

Οι ΚΑΙΡΙΤΕΣ δεν ορρωδούν προ ουδενός! Έχουν διεστραμμένη "θεολογική" σκέψη, διαποτισμένη απ το οικουμενιστικό και νεοταξίτικο όπιο. Αν είχαμε σοβαρή και στιβαρή εκκλησιαστική διοίκηση θα τους είχε ανακαλέσει στην τάξη. Αλλά πού!

Ανώνυμος είπε...

Ανναρρωτήθηκε κανείς ποτέ γιατί έγιναν "οι καιρίτες;" Μήπως φταίνε οι χειρισμοί από κάποιους ΠΕΘιτες;;
Και στο φινάλε τι είναι αυτά που γράφετε κάποιοι όλοι Θεολόγοι είμαστε. Επιτέλους πια!

Ανώνυμος είπε...

Οι Καιρο-σκόποι να αφήσουν τις σοφιστείες τη στιγμή που τους πνίγει το άδικο.
Αρκετά οι συγκεκριμένοι μητραλοίες έχουν κακουργήσει με την υπόθεση του μαθήματος των Θρησκευτικών.
"Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι"!

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι σας χρωστούσαν ρε παιδιά και ποιο βόδι σας πήραν;

Ανώνυμος είπε...

Οι αφηνιασαντες κατα της αληθινης πιστεως ανθισταμενοι ,αχαλιναγωγητοι της Νεας ταξης πραγματων,αδυνατουν να καταλαβουν πως η ψευδαισθηση αλλων θρησκειων ως οδων σωτηριας,γελοιοποιει την ιδια την πληροφορηση.Οι νεοι πρεπει να καταλαβουν ,πως χανουν χρονο πολυτιμο,με το να ερευνουν θρησκειες μιας ''καλπικης ιδεας''.Ο αποπροσανατολισμος αυτος ,οδηγει σε διχασμο και θυμιζει τον μικροπωλητη που εχει στο πανερι του 4-5 θρησκειες και τις περιεργαζεται για να δει ποια εξυπηρετει ....
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ !π

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΛΑΝΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΜΑΔΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΟΥΝ ΤΙς ΣΤΡΕΒΛΕΣ ΤΟΥΣ ΙΔΕΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

γιατί δεν ανοίγει επιτέλους ένας εποικοδομητικος διαλογος μεταξύ ΠΕΘ και ΚΑΙΡΟΥ οπότε και θα λυθούν όλα τα καυτά προβληματάκια του κλαδου

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΚΛΗΣΙΣ
Παρακαλείται ο κάτοχος του εν λόγω βοδιού όπως το επιστρέψει ΆΜΕΣΑ στους ιδιοκτήτες του.
Η ζωοκλοπή θεωρείται ποινικό αδίκημα και ο κλέφτης τιμωρείται επί τόπου!

Ανώνυμος είπε...

μπράβο στον καιρό και στο σύριζα

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι αν γίνει ο χωρισμός Κράτους και Εκκλησίας θα καταργηθεί το μάθημα.

Ανώνυμος είπε...

Το μάθημα καταργείται κάθε μέρα με τις εγκυκλίους των απαλλαγών που συνοψίστηκαν σε μία.

Καλώς ή κακώς μόνο ο ΚΑΙΡΟΣ έχει ρεαλιστική και σοβαρά βιώσιμη πρόταση.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)