27/4/14

Αγιοποίηση δύο Παπών σήμερα στο Βατικανό

Αγία Έδρα, Βατικανό
Πλήθος ενός εκατομμυρίου προσκυνητών από όλο τον κόσμο παρέστη στην τελετή αγιοποίησης δύο Παπών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη. Οι νέοι άγιοι είναι ο πάπας Ιωάννης XXIII και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ.
Oι δύο πρώην Πάπες ανακηρύχθηκαν την Κυριακή άγιοι από τον Φραγκίσκο σε μία τελετή που παρακολούθησε πλήθος προσκυνητών που είχαν γεμίσει τους δρόμους του Βατικανού.
Το κύμα πιστών στη Ρώμη είχε αρχίσει να φτάνει από την Παρασκευή. Συγκριτικά, ο πληθυσμός της ιταλικής πρωτεύουσας μετά βίας φτάνει τα τρία εκατομμύρια -δηλαδή, ο κάθε τέταρτος στους δρόμους της Αιώνιας Πόλης αυτές τις ημέρες έχει έρθει για την τελετή αγιοποίησης.

Είναι η πρώτη φορά που αγιοποιούνται μαζί δύο Πάπες, και μάλιστα σε τελετή στην οποία παρίστανται επίσης... «δύο» Πάπες -παρών είναι και ο Βενέδικτος ΙΣτ'.
Οι φιγούρες του Πάπα Ιωάννη XXIII, ο οποίος ηγήθηκε της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας από το 1958 έως το 1963 και συγκάλεσε τη Β΄Βατικάνεια Σύνοδο και του Ιωάννη Παύλου ΙΙ, του πολωνού ποντίφικα ο οποίος ήταν στην κορυφή του Βατικανού για σχεδόν 27 χρόνια και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή, κυριαρχούν την Κυριακή όχι μόνο στη Ρώμη αλλά και σε πολλές καθολικές εκκλησίες ανά την υφήλιο.
Παρά την τεράστια δημοτικότητα του Πάπα Φραγκίσκου που προσθέτει επιπλέον κύρος στην τελετή αγιοποίησης των δύο παλαιότερων προκατόχων του, ακούγονται επικρίσεις ειδικά για την αγιοποίηση που Ιωάννη Παύλου ΙΙ, που απεβίωσε πριν από μόλις εννέα χρόνια.
Κάποιοι λένε ότι αγιοποιείται πολύ σύντομα, ενώ ομάδες που εκπροσωπούν τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από καθολικούς ιερείς, αναφέρουν ότι δεν έκανε αρκετά για να ξεριζώσει το μέγα σκάνδαλο που προέκυψε προς το τέλος της αρχιεροσύνης του και το οποίο σημαδέψει την Καθολική Εκκλησία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βοήθειά μας οι νέοι "Αγιοι"!!!

Ανώνυμος είπε...

Για τα τεκνα της εκκλησιας αυτες οι αγιοποιησεις δεν συναδουν με την ορθοδοξια.Δεν μπορουμε να φρονησουμε παραπανω απο ο,τι λεγει η Γραφη.Το εχουμε βαΛει καΛα στο μυαΛο μας ***πως η αγιοτητα προερχεται απο την αληθεια και την δικαιοσυνη Εφ 4-24 ...αλλα και τουτο το πνευμα εστιν η αληθεια Α Ιωαν 5-6)..και ο Θεος εδωσε ημιν τον αραβωνα του πνευματος.Β`Κορ 5-5)..****.Εμεις γιατι θελουμε να επισφραγισουμε τις αγιοποιησεις αυτων;;;Μηπως μετεχουμε στο ιδιο Πνευμα με αυτους και δεν το ξερουμε η εχουμε το ιδιο φρονημα???? Γιατι δεν τολμα η Ορθοδοξος Εκκλησια να αρνηθει αυτες τις ψευτο(αγιοποιησεις????προβαλλουν την ψευδοαγιοτητα με γλυκυτητα για να δειξουν ποσο πολυ μετενοησαν και θελουν να επιστρεψουν στην μητερα εκκλησια?????Θυμηθηκα τον αναπληρωτη επισκοπο Ρωμης εδιαβασε εις τον ''αγ....ιο πα-τερα Φραγκισκο''ευχη ,το εγραψε η Ελ.Ωρα 9/4/2013 ''Να μπορεση να σχηματισθη στη γη απο ενα ακρο μεχρι το αλλο,ενα μονον ποιμνιο με ενναν και μοναδικο ποι~μενα....''.Αυτο ειναι ολο και ολο το προγραμμα της πανθρησκειας ,,,,μετα λυπης μας'''' .
''Ουκ οιδομεν ποιαν τιναν την εκκλησιαν λεγουσι''_!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)