19/6/14

Ο Υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος για τις προσλήψεις αναπληρωτών

Σε συνέντευξή του στην karfitsa.gr ο Υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος αναφέρθηκε και σε ζητήματα αρμοδιότητάς του:
Κύριε υφυπουργέ, έχετε αναλάβει ένα δύσκολο τομέα της Παιδείας. Την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας; Πως θα αποφύγουμε τα κενά σε προσωπικό και βιβλία, που συναντάμε κάθε χρόνο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς;
Το μεγαλύτερο μου άγχος είναι την 1η Σεπτεμβρίου τα σχολεία να λειτουργήσουν όπως πρέπει με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Κάθε χρόνο έχουμε κενά και προβλήματα.

Θα υπάρξουν προσλήψεις δασκάλων και αναπληρωτών και σε τι μεγέθη;
Προφανώς! Αλλά πρέπει να γίνει σαφές πως άνοιγμα σχολείων το Σεπτέμβρη με λιγότερα προβλήματα σημαίνει το εξής: παραλαβή σχολικών βιβλίων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης εγκαίρως και έγκαιρες αποσπάσεις δασκάλων και προσλήψεις αναπληρωτών. Μέχρι πριν κάποιες ημέρες ως βουλευτής είχα κάνει σωρεία παρεμβάσεων και ερωτήσεων για τις πιστώσεις των εκπαιδευτικών. Εκτιμώ ότι το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο. Για αριθμούς δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα. Αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αποσπάσεων και των κενών που θα υπάρξουν. Αλλά ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι και θα ήταν παράλογο να είμαστε! Θα πρέπει όμως να ξέρετε πως ό,τι έγινε πέρσι αυτό θα γίνει και φέτος. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει όλοι οι Έλληνες πολίτες να καταλάβουν ότι η ηγεσία του υπουργείου θα κάνει τα αδύνατα δυνατά, ώστε μέσα σε αυτή τη συγκυρία να ξεκινήσουν τα σχολεία χωρίς να έχουμε κανένα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)