1/8/14

Σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη μοριοδότηση των αναπληρωτών που υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές

Απόσπασμα συνέντευξης Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου στο MEGA:
Για τις αναπληρώσεις κενών με δασκάλους και καθηγητές στα σχολεία; «Είναι ένας αγώνας δρόμου, εγώ κ. Χασαπόπουλε αυτή τη στιγμή αν σας έδινα ορισμένα στοιχεία θα μπορούσα να κάνω τη συζήτηση άνω-κάτω και αυτούς πάλι "τους άθλιους" που λένε για τα πανεπιστήμια τα καινούρια και τα ΤΕΙ και λοιπά, η αλήθεια δίνεται από τα πράγματα.
Δεν έχουμε Καθηγητές στα σχολεία και δεν μπορούμε να φορτώνουμε τον κ. Μητσοτάκη με αιτήματα που δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν, δε γίνεται. Όταν έχουμε το 1 προς 10, έχουμε το 1 προς 10 και θα το σεβαστούμε όλοι. Τι θα του πούμε, δώσε μου προσλήψεις;
Εάν πάντως μπορούσαμε, πείτε ότι μπορούσαμε, ερχόταν ο Μητσοτάκης κι έλεγε έχετε, δε θα κοιτάγαμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που κι αυτή έχει οδυνηρά προβλήματα στα υφιστάμενα, όχι στα καινούρια που δε θα υπάρξουν καινούρια. Θα κοιτάγαμε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κυρίως, που τα κενά είναι πάρα πολλά.
Σήμερα στη Βουλή θα κατατεθεί νόμος, πρόταση δική μας, που έχει μια ρύθμιση όπου μοριοδοτεί με διπλάσιο τρόπο αυτούς που δέχονται να πάνε παραμεθόριες περιοχές, κατά το 101 παράγραφος 4 του Συντάγματος, που πολλοί συνάδελφοι στο Υπουργείο Παιδείας περιφρόνησαν. Το 2000 με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Παυλόπουλο βάλαμε αυτή τη ρύθμιση στο Σύνταγμά μας.
Πρέπει να καταλάβει ένα πράγμα ο κόσμος και ο δημοσιογραφικός κόσμος που κάνει εκθέσεις ιδεών κατά καιρούς, μη συναισθανόμενος τα προβλήματα και ο υπόλοιπος κόσμος που ζητάει και ο πολιτικός κόσμος εμείς, όλοι χρειαζόμαστε μία κατάρτιση πάνω στο που ακριβώς βρισκόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)