6/10/14

Την Τρίτη συνέρχεται η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος

image with the sign of the Greek ChurchΣυνέρχεται από την Τρίτη 7 έως και την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014, στην Tακτική Tης Συνέλευση, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα).

Το πρωί της Τρίτης, 7 Οκτωβρίου, από ώρας 6:30 - έως 8:30 θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη, υπό του νεωτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου. Στις 9:00 θα αρχίσουν οι εργασίες των Συνεδριάσεων με Εναρκτήρια Ιερά Ακολουθία στο Μεγα Συνοδικό.
Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, θα προσφωνήσει τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους και θα αντιφωνήσει ο πρώτος τη τάξει Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εκ των μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Θα ακολουθήσει η εκλογή της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τυπο.

Κατόπιν, θα παρουσιασθούν οι Εκθέσεις Πεπραγμένων των Συνοδικών Επιτροπών για το εκκλησιαστικό έτος 2013-2014 από τους Σεβασμιωτάτους Προέδρους τους και αμέσως μετά θα διεξαχθεί συζήτηση.

Θα ακολουθήσει η Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου με θέμα: «Εκκλησία και νέος Ελληνισμός» και συζήτηση επί της ως άνω Εισηγήσεως.

Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, ώρα 9:00, θα γίνει η ανάγνωσις και Επικύρωσις των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας, και θα ακολουθήσει η Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου με θέμα : «Ενημέρωσις περί της μελλούσης Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, ήτις θα συνέλθη κατά το έτος 2016». Επί της Εισηγήσεως θα γίνει συζήτηση.

Τήν Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, ώρα 9:00, μετά την ανάγνωση και Επικύρωση των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας θα ακολουθήσει η Εισηγήση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου με θέμα: «Ορθόδοξος βιοηθικός προβληματισμός», και στη συνέχεια συζήτηση επί της Εισηγήσεως.

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου θα αναγνωθούν και επικύρωθούν τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας, θα πραγματοποιηθεί η Συμπλήρωση του Καταλόγου των προς Αρχιερατείαν Εκλογίμων και η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση των Ιερών Μητροπόλεων Γρεβενών, Μεγάρων και Σαλαμίνος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων και πλήρωση της κενής θέσεως βοηθού Επισκόπου παρά ταις Ιεραίς Μητροπόλεσι.

Τέλος, θα προβεί στην ψήφιση Κανονισμών και θα ασχοληθεί με τρέχοντα Υπηρεσιακά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)