5/10/14

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Νικολάου Σωτηρόπουλου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας

Η παρούσα φωτογραφία είναι από το 40νθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου αδελφού Νικολάου Σωτηροπούλου, που ετελέσθη σήμερα Κυριακή 05-10- 2014 σε ιερό ναό της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στη Μελβούρνη.
Παρόμοια μνημόσυνα για τον μεγάλο αγωνιστή θεολόγο ετελέσθησαν
και σε ιερούς ναούς άλλων Πολιτειών της Αυστραλίας, όπου έσπειρε αφειδώς τον θείο λόγο ο Πνευματέμφορος ιεροκήρυξ Νικόλαος Σωτηρόπουλος.
Δεν αναφέρουμε σε ποιους συγκεκριμένους ναούς έγιναν τα μνημόσυνα, για να μην εμπλέξουμε τους ευλαβείς ιερείς των ναών σε διωγμούς από την προϊσταμένη εκκλησιαστική αρχή. Διότι υπάρχουν και στην Αυστραλία ευσεβείς λειτουργοί του Θεού του Υψίστου, οι οποίοι, τω δόγματι τω τυραννικώ μη πεισθέντες, φρόντισαν να τιμηθεί χριστιανοπρεπώς η μνήμη του φλογερού ιεραποστόλου και μεγάλου διδασκάλου των ημερών μας Νικολάου Σωτηροπούλου. Ας είναι η φωτογραφία αυτή έλεγχος κατά εκείνων, οι οποίοι, τυμβωρυχούντες, πασχίζουν να αμαυρώσουν τη μνήμη του αγίου αυτού ιεροκήρυκος. Ματαιοπονούν και αυτογελοιοποιούνται. Ομοιάζουν με τον θλιβερό εκείνο άνθρωπο, που πάσχιζε να σβήσει τον ήλιο με τα πτύελά του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και εδώ στο Τορόντο τελέσαμε μνημόσυνα σε 4 ναούς. Ένα χθες Σάββατο και τρία σήμερα Κυριακή. Ας είναι αιωνία η μνήμη του δασκάλου μας.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)