24/10/14

Ανδρέας Λοβέρδος, "Τον πλεονάζοντα θεολόγο θα τον απολύσουμε; Όχι. Θα του δώσουμε ειδική δουλειά να κάνει."

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε συνέντευξη στον Βήμα FM και στους δημοσιογράφους Γ.Παπαχρήστο και Β.Χιώτη.
Σε διαφωνία με τον δημοσιογράφο που δηλώνοντας δεξιός υποστηρίζει ότι άλλοι κλάδοι περιμένουν στην ανεργία και να απολυθούν όσοι περισσεύουν:
Εγώ δεν είμαι δεξιός. Και λέω ότι δεν θα απολύσω κανέναν. Και αυτό το λέω και το πιστεύω, γιατί έχει ανάγκη το σύστημα από νέες προσλήψεις, μαζί με τον κ. Μητσοτάκη διεκδικούμε να ξεπεράσουμε το λόγο 1 προς 10 στην εκπαίδευση. Μας έχει βοηθήσει εδώ και το αναγνωρίζω.
Και πρέπει να πάρουμε μόνιμο προσωπικό. Εάν δεν πάρουμε μόνιμο προσωπικό το Φεβρουάριο με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και δεν πάρουμε και εκείνους που περιμένουν από το 2008, έχουν πετύχει και περιμένουν 5 χρόνια και 6. Πρώτα θα πάρουμε εκείνους και στη συνέχεια τους υπόλοιπους με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Με αυτούς θα καλύψουμε κενά. Τον πλεονάζοντα γυμναστή και θεολόγο θα τον απολύσουμε; Όχι. Θα του δώσουμε ειδική δουλειά να κάνει. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που τα σχολεία της δεν έχουν γραμματεία. Τη γραμματεία την κάνει ο καθηγητής και βγαίνει ο ΟΟΣΑ μετά και λέει οι Έλληνες διδάσκουν λιγότερο. Ναι, διδάσκουν λιγότερο, αλλά κάνουν και όλη την διοικητική δουλειά που δεν κάνουν οι Γάλλοι και οι Βέλγοι γιατί έχουν διοικητικό υπάλληλο μέσα.
Για τις αντιρρήσεις της ΟΛΜΕ για περισσότερες ώρες διδασκαλίας εξαιτίας του μέτρου:
Μέχρι στιγμής δεν μας έχουν πει κάτι. Τους βλέπουμε κάθε εβδομάδα και αυτό είναι μια νέα κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης. Δεν λέω παιδείας, γιατί σπανίως συζητάμε για την παιδεία στην Ελλάδα, στο χώρο της εκπαίδευσης. Είναι για τα τελευταία 3 – 4 χρόνια καινούργιο φαινόμενο ότι είμαστε με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, ας διαφωνούμε, κάθε εβδομάδα σε συνεργασία. Κάθε εβδομάδα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ή ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ;;;;;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)