7/12/14

Ο Υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος για αξιολόγηση, υπηρεσιακές μεταβολές και προσλήψεις εκπαιδευτικών

Από την ομιλία του Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό
Προχωρούμε με αποφασιστικότητα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στην αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών, ικανοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας, παρόλο που κάποιοι -και μέσα σ' αυτή την Αίθουσα- διαφωνούν με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και γενικότερα, σε κάθε είδους αξιολόγηση.
Η σχολική χρονιά βρίσκεται στο μέσο της. Όμως, ο προγραμματισμός θα βοηθήσει ώστε το επόμενο σχολικό έτος, παρ' όλες τις δυσκολίες που θα έχουμε και πάλι, να ξεκινήσει ακόμα πιο ομαλά από το φετινό. Προχωρούμε στις υπηρεσιακές μεταβολές του εκπαιδευτικού προσωπικού με τον καλύτερο τρόπο. 
Όμως, πέρα απ' όλα αυτά, θα πρέπει να διασφαλίσουμε και την ομαλή λειτουργία των σχολείων για τα επόμενα χρόνια.
Φέτος, όπως εδώ και πολλά χρόνια, καλύπτουμε τις ανάγκες σε δασκάλους και καθηγητές μέσα από το θεσμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Το μεγάλο στοίχημα, λοιπόν, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και η στόχευσή του είναι επιτέλους η διενέργεια ενός διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη τουλάχιστον δέκα χιλιάδων εκπαιδευτικών. Πρόκειται για ένα γεγονός που θα επιλύσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εκπαίδευση στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)