15/12/14

Ιταλία: Επίπληξη σε δάσκαλο επειδή ξεκρέμασε σταυρό από σχολική τάξη

Ένας καθηγητής φιλοσοφίας σε δημόσιο λύκειο στην Τεργέστη, δέχθηκε επίσημη επίπληξη, καθώς ξεκρέμασε τον σταυρό που ήταν τοποθετημένος στον τοίχο μιας αίθουσας, κατήγγειλε σήμερα οργάνωση αθεϊστών.
Ο Ντάβιντε Τζότι, εξήγησε από το λογαριασμό του στο Facebook ότι απομάκρυνε τον σταυρό προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις «ομοφοβικές απόψεις» της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Στις αρχές Δεκεμβρίου η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του επέδωσε επίσημη επίπληξη με το σκεπτικό ότι απομάκρυνε «κινητό αντικείμενο του σχολείου».

«Έχασα: οι σταυροί πρόσφατα τοποθετήθηκαν και πάλι στις τάξεις μου και πρέπει να αρχίσω και πάλι τα μαθήματα έχοντας το σημάδι της λογοκρισίας της διεύθυνσης» επισήμανε ο ίδιος.

Ο καθολικισμός δεν αποτελεί την επίσημη θρησκεία του Κράτους στην Ιταλία από το 1984 όμως ένα διάταγμα που ενεκρίθη κατά τη διάρκεια της φασιστικής περιόδου και επιβάλλει να υπάρχει ο σταυρός στις σχολικές αίθουσες ουδέποτε καταργήθηκε.

Αν και απαγόρεψε τους σταυρούς το Νοέμβριο του 2009, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης ανακάλεσε την απόφασή του το 2011, εκτιμώντας ότι αυτά τα θρησκευτικά σύμβολα μπορούν να παραμείνουν στις τάξεις καθώς δεν επηρεάζουν τα παιδιά.

«Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι το 2014 ένα δημόσιο σχολείο δε βρίσκει καλύτερο τρόπο για να επιβάλει το σταυρό από το να ανατρέξει σε μία φασιστική εγκύκλιο» κατήγγειλε σήμερα σε ένα δελτίο τύπου η Ένωση Αθεϊστών και Αγνωστικιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)