3/2/15

"Δεν πρόκειται να αλλάξει η σχέση Εκκλησίας - κράτους, καθώς αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τους ΑΝΕΛ", δηλώνει ο Πάνος Καμμένος

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Π. Καμμένος: Δεν θα ψηφίζουμε ν/σ αντίθετα στις αρχές μας
Το στίγμα του για τη στάση που θα τηρήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ως κυβερνητικός εταίρος έδωσε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, καθώς ξεκαθάρισε ότι το κόμμα δεν θα ψηφίσει οποιοδήποτε νομοσχέδιο είναι αντίθετο στις αρχές του.
«Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν είναι πρόβατα, θα ψηφίζουν κατά τη συνείδησή τους, όπως το Σύνταγμα ορίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, σε μία κυβέρνηση η οποία έχει έντιμα δύο εταίρους, οι δύο εταίροι θα πρέπει δημόσια να συμφωνούν ή να διαφωνούν, αν διαφωνούν θα καταψηφίζουν.
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε μία κοινοβουλευτική ομάδα 13 βουλευτών, η οποία αυτή τη στιγμή ψηφίζει ανάλογα με τις αρχές με τις οποίες εξελέγη μέσα στη Βουλή. Εάν λοιπόν ένα νομοσχέδιο είναι αντίθετο προς τις αρχές μας και, ιδίως, τις κόκκινες γραμμές δεν θα το ψηφίσουμε», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε πάντως πως ο ίδιος και ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να κλείνονται στο Μαξίμου να μιλάνε οι δυο τους και συμπλήρωσε ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κοινά στο υπουργικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, δεν πρόκειται να αλλάξει η σχέση Εκκλησίας - κράτους, καθώς αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τους ΑΝΕΛ, ο οποίοι εκφράζουν ενστάσεις και για την απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι έδωσε εντολή για την αποκατάσταση του επιδόματος παραμεθορίου στον Στρατό Ξηράς, ενώ, όπως είπε, θα ξεκινήσει η διαδικασία της μισθολογικής αποκατάστασης στους ένστολους.
Παράλληλα, προανήγγειλε τη διαδικασία ελέγχου όλων των συμβάσεων για τα εξοπλιστικά προγράμματα, επισημαίνοντας ότι θα αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν και υποσχέθηκε πλήρη διαφάνεια σχετικά με το δημόσιο χρήμα που δίνεται για την ασφάλεια.
Εξάλλου, τόνισε ότι «αυτή η κυβέρνηση θα είναι μια εθνικά κυρίαρχη κυβέρνηση, η οποία δεν θα διοικείται από email και ξένα κέντρα, αλλά θα εκτελεί τις εντολές του ελληνικού λαού».
Τέλος, ο κ. Καμμένος είπε ότι υπάρχει παγκόσμιο θετικό κλίμα για να βρεθεί λύση για το χρέος, ενώ για τις σχέσεις με τη Ρωσία εκτίμησε ότι είναι θεσμικές και ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O BΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΟΤΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΟΠΩΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ,ΟΙ ΑΝΕΛ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΙΠΟΤΕ,Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ, ΟΙ ΑΝΕΛ ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΕ,Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΤΗ LAZARD ΟΙ ΑΝΕΛ ΠΑΛΙ ΣΙΩΠΗ.ΤΩΡΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ....

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)