5/3/15

Μάρδας: Δεν τίθεται θέμα διακοπής μισθοδοσίας των κληρικών

Από την πλευρά της Πολιτείας και του Υπουργείου Οικονομικών δεν τίθεται θέμα διακοπής της μισθοδοσίας των κληρικών διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή.
Στην απάντηση που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος στην ίδια ερώτηση τόνισε πως «είναι τιμή του Υπουργείου Παιδείας που αναγνωρίζει πως είναι υποχρέωσή του να μισθοδοτεί τους κληρικούς» και πρόσθεσε ότι η Εκκλησία φορολογείται και μάλιστα περισσότερο από άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου».

Η συνάντηση ήταν η πρώτη εθιμοτυπική των δύο ανδρών. Όπως τόνισαν τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και ο κ. Μάρδας υπήρξαν κοινά σημεία συνεργασίας.
Νωρίτερα, συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή με τον κ. Ιερώνυμο είχε ο Υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συνεργαστούν με στόχο την ανακούφιση ανθρώπων που υποφέρουν καθώς τόσο το Υπουργείο όσο και η Αρχιεπισκοπή διαθέτουν κοινωνικές δομές σ'αυτόν τον τομέα. Ο κ.Ιερώνυμος επεσήμανε μάλιστα πως το έργο της Εκκλησίας - σε συνεργασία και με το Υπουργείο - για τη φροντίδα πολλών ανθρώπων βρίσκει ανταπόκριση.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)