7/5/15

Απόσυρση της τροπολογίας γα την ανέγερση τεμένους ζητούν οι ΑΝΕΛ

Κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
Απόσυρση της τροπολογίας γα την ανέγερση τεμένους ζητούν οι ΑΝΕΛ
Κατατέθηκε η τροπολογία για την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», το οποίο εισάγεται αύριο, Παρασκευή, στην Ολομέλεια προς ψήφιση με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η τροπολογία φέρει τις υπογραφές του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά, του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη και του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Τσιρώνη.
Σύμφωνα με την τροπολογία, επανακαθορίζονται τα στοιχεία του διαγράμματος, που αφορά σε τμήμα ιδίας συνολικής επιφάνειας του ίδιου δημοσίου ακινήτου στην περιοχή του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων, όπου επιτρέπεται, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας (άρθρο 3, ν. 3512/2006, όπως ισχύει) η εγκατάσταση και κατασκευή του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών.

ΑΝΕΛ: Ακαιρη τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο

Την απόσυρση της τροπολογίας ζητά το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το οποίο, με δήλωση του βουλευτή Νικόλαου Μαυραγάνη, τονίζει ότι πολιτικό υπόβαθρο της συγκεκριμένης τροπολογίας είναι η οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης με την Τουρκία, ενώ η τήρησή της -και από τις δύο πλευρές με βάση την αρχή του διεθνούς δικαίου και την αρχή της αμοιβαιότητας- αποτελεί προϋπόθεση.

«Δεδομένου ότι η Τουρκία, δεν έχει πραγματοποιήσει βήματα προόδου τόσο σε σχέση με τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, όσο και σε σχέση με τις υποχρεώσεις της από το Διεθνές Δίκαιο και τις Ευρωπαϊκές Συμβάσεις για την επαναπροώθηση των προσφύγων-μεταναστών στις χώρες από τις οποίες εισήχθησαν στην ΕΕ, εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε την άποψη ότι είναι τουλάχιστον άκαιρη μίας τέτοια τροπολογίας σε ένα άσχετης θεματολογίας νομοσχέδιο» τονίζει συγκεκριμένα ο κ. Μαυραγάνης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kαταργουν με το Τζαμι την Συνθηκη της Λωζανης.Με αυτον τον τροπο
Θελουν να νομιμοποιησουν τους λαθρο μια που ο νομος Ραγκουση ειναι αντισυνταγματικος.
Η παρανομια των προηγουμενων κυβερνησεων συνεχιζεται

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)