11/8/15

Η Ένωση Αθέων προσπαθεί να επαναφέρει το ζήτημα των απαλλαγών από τα Θρησκευτικά

Η Ένωση Αθέων καταβάλλει εργώδεις προσπάθειες για την επαναφορά στο προσκήνιο του ζητήματος των απαλλαγών από τα Θρησκευτικά. Το ζήτημα έχει οριστικά λυθεί με τις τελεσίδικες αποφάσεις της δικαιοσύνης και την εγκύκλιο Λοβέρδου που αποτέλεσε συμμόρφωση της διοίκησης με τις δικαστικές αποφάσεις. Ωστόσο η Ένωση Αθέων επιδιώκει να «ανοίξει» και πάλι το θέμα.
Για το σκοπό αυτό κινητοποίησε την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η οποία ήδη αφού συζήτησε το θέμα σε Τμήμα της το παρέπεμψε για συζήτηση στην Ολομέλεια. Ο νομικός Σύμβουλος της ΠΕΘ κ. Κρίππας ήδη απηύθηνε Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ζητώντας τον έλεγχο των αποφάσεων της ΑΠΠΔ επί θέματος επιλυθέντος τελεσίδικα από τη δικαιοσύνη όπως αυτό των απαλλαγών.
Επιπλέον η Ένωση Αθέων συναντήθηκε πρόσφατα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Τάσο Κουράκη υποβάλλοντας υπόμνημα με τα γνωστά αιτήματά της για πλήρη αποθρησκειοποίηση της παιδείας. Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε επιχαίρει επειδή «ο Υπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν» τα ζητήματα που του έθεσαν. Είναι φανερή η προσπάθεια της Ένωσης Αθέων να εμφανίσει τον Υπουργό ως υποστηρικτή των θέσεών της. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι διότι ο Υπουργός γνωρίζει ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας η συμμόρφωση προς τις δικαστικές αποφάσεις και ότι οι γνωμοδοτήσεις της ΑΠΠΔ δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτελέσουν λόγο μη εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων. Τέλος να σημειωθεί ότι σκοπός της Ένωσης Αθέων δεν είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών της, καθώς ουδείς εμποδίζει όσους δηλώνουν εγγράφως άθεοι να απαλλάσσονται από τα Θρησκευτικά, αλλά η διευκόλυνση όλων των μαθητών –και των Ορθοδόξων- στη λήψη απαλλαγής από τα Θρησκευτικά για διάφορους χρησιμοθηρικούς λόγους (ένα λιγότερο μάθημα, προετοιμασία για εξετάσεις κλπ) ώστε διαρκώς να υποβαθμίζεται η θρησκευτική παιδεία στα ελληνικά σχολεία.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται να ξεκινήσει το σχολείο και η Ένωση Αθέων μεθοδεύει την αναστάτωση αναφορικά με το μάθημα των Θρησκευτικών, όπως κάθε Αύγουστο, από το 2008. Δεν μπορεί όμως να κερδίσει τίποτε, διότι το αίτημά της έχει ήδη απορριφθεί τελεσίδικα από τη Δικαιοσύνη(βλέπε απόφαση 115/2012 του Διοικητικού Εφετείου Χανίων και απόφαση 1/2015 του Τριμελούς Συμβουλίου του Διοικητικού Εφετείου Χανίων). Η Ένωση Αθέων επιλέγει αυτόν τον τρόπο για να γνωστοποιήσει ευρύτερα την ύπαρξη και τις ιδέες της, καθώς και να αλιεύσει νέα μέλη, από εκείνους που είτε αγνοούν τι νομικά ισχύει επί του ζητήματος των απαλλαγών, είτε νομίζουν πώς η πρόοδος στον άνθρωπο και την κοινωνία ταυτίζεται με την έξοδο του Χριστού από το πρόσωπο και τη ζωή του.

Ανώνυμος είπε...

Η Ένωση Αθέων εκπροσωπεί τον εαυτό της και όχι τους Χριστιανούς γονείς. Τα μέλη της παίρνουν την απαλλαγή, όπως προβλέπεται από την απόφαση 115/ του 2012 του Διοικητικού Εφετείου Χανίων. Αναφορικά με το αίτημά τους, να απαλλάσσονται οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί μαθητές, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι δεν είναι αναρμόδιοι για το ζήτημα των Ορθόδοξων μαθητών. Οι μόνοι αρμόδιοι είναι οι Ορθόδοξοι γονείς και όχι η Ένωση Αθέων.
Ως γνωστόν, με βάση τις διεθνείς Συνθήκες, όλοι οι γονείς, έχουν το δικαίωμα να εξασφαλίζουν τη μόρφωση, διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση των τέκνων τους, σύμφωνα με τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές τους πεποιθήσεις ( Άρθρο 13 §1 και 16§2 του Συντάγματος, Διεθνής Σύμβαση της Ρώμης 4ης Νοεμβρίου 1950, Άρθρο 2 του 1ου Πρόσθετου Πρωτόκολλου ΕΣΔΑ, Άρθρο 18 §4 ΔΣΑΠΔ). Με βάση αυτές τις Συνθήκες οι Άθεοι γονείς απαλλάσσουν τα τέκνα τους από το μάθημα των Θρησκευτικών. Προφανώς, με βάση τις ίδιες Συνθήκες, οι Ορθόδοξοι γονείς επιθυμούν τα τέκνα τους να διδάσκονται το εν λόγω μάθημα, και αυτήν τους τη θέληση, φυσικά, δεν την θέτουν υπό την κρίση της Ενώσεως Αθέων, ούτε τους εξουσιοδοτούν να αποφασίζουν αυτοί για ζητήματα πού αφορούν Ορθόδοξους. Ε.Π. ΓΟΝΕΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Οι δικαστικές αποφάσεις είναι δεσμευτικές για όλους τους Έλληνες είτε είναι πολιτικοί, είτε είναι άθεοι, είτε είναι απλοί χριστιανοί. Οι πρόσφατες 115/2012 και 1/2015 στηρίζονται επίσης και σε νομολογία ευρωπαϊκών Δικαστηρίων. Αν θεωρούν στην Ένωση Αθέων ότι αδικούνται στο ελάχιστο, ας ξεκινήσουν νόμιμα, με προσφυγή στη Δικαιοσύνη και όχι με απόκρυψη των δικαστικών αποφάσεων. Δεν λειτουργεί σε μια δημοκρατική κοινωνία αυτή τους η συμπεριφορά.

Ανώνυμος είπε...

Το αίτημα της Ενώσεως Αθέων προς το Υπουργείο Παιδείας νομικά πέφτει στο κενό, διότι δεν υπάρχει δικαίωμα στο όποιον Υπουργό Παιδείας να φέρει άλλη εγκύκλιο, προκειμένου να λυθεί ένα ζήτημα λυμένο με δύο δικαστικές αποφάσεις. Συνάγεται ότι το θέμα είναι άλυτο για την Ένωση Αθέων, λόγω δικών της «κωλυμάτων», αλλά αυτό αφορά αυτήν και όχι τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει δεινά προβλήματα να αντιμετωπίσει, καταφεύγει δε με πόνο ψυχής στην Παναγία, που αυτές τις ημέρες είναι η γιορτή της και έχει διαπιστώσει στην προσωπική ζωή και την εθνική αμέτρητες φορές την επέμβαση του Θεού. Με τη βοήθεια και την πρόνοια του Θεού ζει αυτός ο Τόπος, παρά τα δεινά που κατά καιρούς μας έχουν βρει. Σε Αυτόν ελπίζουμε και τώρα και πάντα. Σ’ αυτή τη ζωή, καθένας παίρνει το δρόμο του. Έχει ο Θεός για όλους. Με την αγάπη Του οικονομεί ακόμη και για εκείνους που τον αρνούνται. Δεν είναι αυτό πρωτάκουστο…

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)