29/8/15

Με πολιτικό όρκο η ανάληψη καθηκόντων της υπηρεσιακής Υπουργού Παιδείας Αγγελικής - Ευφροσύνης Κιάου

2015: Πολιτικός όρκος Αγγελικής - Ευφροσύνης Κιάου
Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη. Τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης έδωσαν θρησκευτικό όρκο ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Πολιτικό όρκο έδωσαν η υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αγγελική - Ευφροσύνη Κιάου,
ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας. Να σημειωθεί ότι η Ευφροσύνη Κιάου όταν ήταν και πάλι υπουργός Παιδείας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Π. Πικραμμένου είχε ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο.
2012: Θρησκευτικός όρκος Αγγελικής - Ευφροσύνης Κιάου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τον ΒΗΜΑτοδότη

Λέω να αρχίσω σήμερα από τον νέο (υπηρεσιακό) «τσάρο της Οικονομίας», τον υπουργό Γ. Χουλιαράκη , τον άνθρωπο με τα αμέτρητα ξενύχτια, που πήρε πάνω του τις διαπραγματεύσεις για το τρίτο Μνημόνιο. Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι ο κ. Χουλιαράκης ορκίστηκε με πολιτικό όρκο, μαζί με την υπουργό Παιδείας Φρόσω Κιάου και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι. Μουζάλα. Ο κ. Μουζάλας είναι γυναικολόγος-χειρουργός και μετέχει ενεργά στις δύσκολες αποστολές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και κάπως καταλαβαίνω γιατί προτίμησε τον πολιτικό όρκο. Η κυρία Κιάου δεν καταλαβαίνω πώς πήρε αυτή την απόφαση, αφού όταν ήταν και πάλι υπουργός Παιδείας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Π. Πικραμμένου είχε ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο. Ισως να άλλαξε απόψεις περί θρησκείας. Ο κ. Χουλιαράκης όμως;
Ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών ορκίστηκε με πολιτικό όρκο, όχι γιατί δεν πιστεύει, αλλά επειδή, όπως μου είπε, τάσσεται φανατικά υπέρ του διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησίας: «Είναι αδιανόητο να υπάρχουν τιμητικά στρατιωτικά αγήματα στους επιταφίους στη Μεγάλη Παρασκευή ή στη λιτάνευση εικόνων» έλεγε. Ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης (που ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο και μάλιστα έψελνε κατά διαστήματα μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο) έλεγε πως πρέπει να καταργηθούν διά νόμου τα στρατιωτικά αγήματα στις θρησκευτικές τελετές και τάσσεται και αυτός υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας - Κράτους.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ...

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΤΠ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)