1/9/15

Ενημέρωση για αποσπάσεις και αναπληρωτές

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έχει μέχρι στιγμής απαντήσει στο αίτημα που κατέθεσε χθες το Υπουργείο Παιδείας για εξαίρεση των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών από την απαγόρευση που ισχύει για την προεκλογική περίοδο. Είναι μάλιστα άγνωστο αν έχει ακόμη συγκροτηθεί η απαραίτητη για την εξέταση του αιτήματος Τριμελής Επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας.
Ως γνωστόν μέχρι να δοθεί το «πράσινο φως» από το ΣτΕ παραμένουν «παγεμένες» οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, οι αιτήσεις αναπληρωτών και οι υπηρεσιακές μεταβολές που εκτελούν τα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ) όπως τοποθετήσεις, εσωτερικές αποσπάσεις, διαθέσεις κλπ.

1 σχόλιο:

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ είπε...

Ενημέρωση για τη διαδικασία των αποσπάσεων Δ.Ε. 2015
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Καλό μήνα και καλή σχολική χρονιά!
Σχετικά με τη διαδικασία των αποσπάσεων σας ενημερώνουμε τα εξής:
1. Η ειδική τριμελής επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών συγκροτήθηκε αλλά δεν είχε φθάσει μέχρι σήμερα το μεσημέρι η έγκριση για το αίτημα εξαίρεσης από την απαγόρευση υπηρεσιακών μεταβολών.
2. Σε περίπτωση που η έγκριση φθάσει αύριο Τετάρτη το ΚΥΣΔΕ θα συνεδριάσει άμεσα για τη συζήτηση επί των γενικών αποσπάσεων και την ανακοίνωσή τους μετά την υπογραφή από την αρμόδια υπουργό.
3. Οι ενεργές αιτήσεις απόσπασης είναι 4870. Είναι προφανές ότι αφού μιλάμε για την Α΄ κύρια φάση αποσπάσεων, η αποδέσμευση των εκπαιδευτικών θα πρέπει να γίνει άμεσα!
4. Εξάλλου για να γίνει ουσιαστική επικαιροποίηση των κενών για προσλήψεις αναπληρωτών θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι αποσπάσεις, να γίνουν συνολικά οι τοποθετήσεις σε ΠΥΣΕ/ΠΥΣΠΕ και στη συνέχεια να ζητηθούν τα εναπομείναντα κενά.
Αθήνα 1/9/2015
Νεκτάριος Κορδής
Αιρετό Μέλος του ΚΥΣΔΕ

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)