25/9/15

Η ΟΛΜΕ προκαλεί! Διατυπώνει απόψεις για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά πλήρως αντίθετες με τις αποφάσεις δικαστηρίων

Δελτίο Τύπου ΟΛΜΕ
Αθήνα, 25/9/15
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε συνεδρίασή του, συζήτησε το ζήτημα απαλλαγής μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών και τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την εφαρμογή της τελευταίας εγκυκλίου 12773/Δ2/23.01.2015 και αποφάσισε ότι είναι απολύτως επαρκής η αιτιολόγηση απαλλαγής «για λόγους θρησκευτικής συνείδησης», χωρίς να απαιτείται περαιτέρω διευκρίνιση, κατά την αίτηση του κηδεμόνα, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους οικείους νόμους.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να προβεί σε άμεση τροποποίηση της εγκυκλίου ώστε, εφεξής, από τους γονείς ή κηδεμόνες που επιθυμούν τα παιδιά τους να απαλλαγούν από το μάθημα των θρησκευτικών να μην ζητείται να δηλώνουν αν είναι άθρησκοι, ετερόδοξοι ή ετερόθρησκοι, αλλά να ασκούν το δικαίωμά τους αυτό, κατ΄ επίκληση των πεποιθήσεών τους και της θρησκευτικής τους συνείδησης καθώς και να δωθεί παράταση στο δικαίωμα δηλώσεων των απαλλαγών.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τρομερή αλληλεγγύη...

Ανώνυμος είπε...

Στην ολμέ πλειοψηφία είναι οι άθεοι , υλιστές, μαρξιστές. Ο κλάδος των ΠΕ01 δεν περιμένει καμία αλληλεγγύη από αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

Να δημιουργηθεί άμεσα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ που να κατεβαίνει στις εκλογές για ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ. Να δούμε τότε αν θα ενδιαφερθούν για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Αν ισχύσει η απαλλαγή με μια δήλωση, να ζητήσουμε να εφαρμοστεί αυτό για όλα τα μαθήματα ( για λόγους ισότητας ) και να μπορεί κάθε γονιός να ζητάει απαλλαγή από 1 μάθημα με απλή δήλωση, χωρίς να δηλώνει το "γιατί" ! Τι θα πουν τότε οι της ΟΛΜΕ ;

Ανώνυμος είπε...

Στην ΟΛΜΕ είναι εκτός τόπου και χρόνου.Οι εκπαιδευτικοί ΠΕ01 είναι μέλη της ΟΛΜΕ.
Έχουμε επομένως το παράδοξο να στρέφεται η ΟΛΜΕ κατά μελών της.Τόσα προβλήματα έχει η παιδεία το ζήτημα των Θρησκευτικών έγινε όμως αιτία ανακοίνωσης.Ντροπή συνάδελφοι της ΟΛΜΕ,τις προσωπικές εμμονές να λύσετε με άλλο τρόπο...

Παναγιώτης Τσούλος είπε...

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με το "καλημέρα" έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο.... Πρέπει να γνωρίζουν όμως, ότι η εγκύκλιος Λοβέρδου(12773/Δ2/23.01.2015) διευθέτησε οριστικά το θέμα των απαλλαγών απο το μάθημα των Θρησκευτικών, διότι είναι σύμφωνη με το άρθρο 16, παρ.2 του Συντάγματος και επιπλέον, εναρμονίζεται πλήρως με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων,η οποία είναι τελεσίδικη και δεσμευτική ως προς την εφαρμογή της. Γι΄αυτό λοιπόν ματαιοπονούν όσοι νομίζουν,ότι με το "έτσι θέλω" μπορούν ν΄ακυρώνουν αποφάσεις δικαστηρίων και να δημιουργούν αναστάτωση και προβλήματα απο την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπη στην. Ολμε

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)