25/10/15

Νίκος Φίλης, Τα Θρησκευτικά πρέπει να πάψουν να αποτελούν ομολογιακό μάθημα και να γίνουν μάθημα γνώσης των θρησκειών

– Στο ζήτημα των Θρησκευτικών φάνηκε ότι υποχωρήσατε μετά τις αντιδράσεις της Εκκλησίας στις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου περί αλλαγής του μαθήματος. Είναι κι αυτή μία στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στον... ρεαλισμό;

– Τα Θρησκευτικά πρέπει να πάψουν να αποτελούν ομολογιακό μάθημα και να γίνουν μάθημα γνώσης των θρησκειών. Βεβαίως, θα δοθεί βάρος στο πολιτισμικό κλίμα της Ορθοδοξίας. Με την άποψη αυτή συμφωνούν πολλοί φωτισμένοι θεολόγοι και ιεράρχες. Θα συζητήσουμε το θέμα με όλες τις πλευρές, αλλά η απόφαση ανήκει στο υπουργείο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Με την άποψη αυτή συμφωνούν πολλοί φωτισμένοι θεολόγοι και ιεράρχες."

Να χαρώ δημοκρατική ευαισθησία... Όσοι δεν συμφωνούν λοιπόν μαζί μου, εκ προοιμίου ανήκουν στο σκοτάδι. Σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι λέω εγώ κε Φίλη.

Ανώνυμος είπε...

καλύτερα θρησκειολογικό παρά απροϋπόθετες απαλλαγές

Ανώνυμος είπε...

Οι συριζαίοι "φωστήρες" να αφήσουν ήσυχα τα Θρησκευτικά και να κοιτάξουν τα χάλια τους τα μαύρα. Δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο τα περιουσιακά στοιχεία ενίων εξ αυτών, των "αριστερών με δεξιά τσέπη"! Είναι να φρίττει κανείς!

Ανώνυμος είπε...

Μετά τις δικαστικές αποφάσεις των Χανίων δεν μπορούν να υπάρξουν απροϋπόθετες απαλλαγές. Αυτήν την απειλή σοφίστηκαν οι επίδοξοι αναμορφωτές του τόπου και των θρησκευτικών προκειμένου να καταπιούμε το τέρα της θρησκειολογίας και να τους πούμε "σας ευχαριστούμε που μας σώσατε"

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)