6/2/16

Κοπή βασιλόπιτας και ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Παραρτήματος Ν. Πιερίας της ΠΕΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ  ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ
Κατερίνη 5-2-2016
ΘΕΜΑ: Κοπή βασιλόπιτας της Ένωσης Θεολόγων Νομού Πιερίας
Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Κατερίνης την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 6.00μ.μ. η κοπή της βασιλόπιτας του παραρτήματος Κατερίνης της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον εσπερινό και αμέσως  μετά στην αίθουσα του Ναού ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κίτρους και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Κυρίτσης καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, ευλόγησε την βασιλόπιτα μεταφέροντας τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου για μια δημιουργική κι ευλογημένη χρονιά.
Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Ένωσης Θεολόγων Νομού Πιερίας κ. Στέργιος Μπούγιας καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους της ενώσεως και τόνισε ότι το 2016 θα είναι δύσκολη χρονιά γιατί το κακό και η αμαρτία περίσσεψαν και ο σοδομισμός και η διαστροφή νομιμοποιούνται, αφού πλέον ο αμαρτωλός υπερηφανεύεται για τις αμαρτίες του χωρίς ντροπή. Γι αυτό καλούμαστε όλοι να μετανοήσουμε και να  παρακαλέσουμε τον Θεό να μας φωτίζει, γιατί χωρίς τον θείο φωτισμό είναι αδύνατον να ζήσουμε και να μείνουμε σταθεροί στην πίστη και στις παραδόσεις μας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολούθησε εισήγηση από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Μάξιμο με θέμα:
"Η δημιουργία κατά τον Γέροντα Σωφρόνιο "
Με μεστό θεολογικό λόγο ο π. Μάξιμος παρουσίασε την ανάπτυξη της ικανότητας της δημιουργίας του ανθρώπου, που εμπεριέχεται στο κατ’ εικόνα ως δοξολογία, ευχαριστία, και υπακοή στο δημιουργό Θεό. Στα πλαίσια αυτά νοείται η Θεολογία ως καρπός της προσευχής και της μυστηριακής ζωής. Και τόνισε το γνωστό πατερικό απόφθεγμα «Ει θεολόγος ει, προσεύξει αληθώς, και ει αληθώς προσεύχη, θεολόγος ει».
Το φλουρί έτυχε η συνταξιούχος συνάδελφος μέλος της ενώσεως μας κ. Αθηνά Ακερμανίδου.
Μετά την εισήγηση ακολούθησε ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Ένωσης Θεολόγων. Στο νέο Συμβούλιο εκλέχτηκαν οι: Κακάρας Απόστολος, Καραδήμος Γεώργιος, Μπεϊνάς Ιωάννης, Τολιοπούλου Άννα και Φιρινίδης Ευστάθιος.
 Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Στέργιος Μπούγιας  

Ο Γραμματέας
Ιωάννης Μπεϊνάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)