19/6/16

Αιχμηρά tweets του Προύσης Ελπιδοφόρου για την Εκκλησία της Ρωσίας

Δείτε τι γράφει τις τελευταίες μέρες και μετά την απόφαση της Εκκλησίας της Ρωσίας να απέχει από τη Μεγάλη Σύνοδο ο επίσκοπος Προύσης Ελπιδοφόρος στο twitter:

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πολύς συγχρωτισμός με τον Πάπα τους έχει θολώσει το μυαλό. Σου λέει, εμείς έχουμε νέα οικογένεια πια που μας περιμένει με ανοιχτές αγκάλες, τι μας νοιάζει για τους αδερφούς ορθοδόξους απ'τη Ρωσία; Έχουμε ξεφύγει...

Ανώνυμος είπε...

O γνωστός και μη εξαιρετέος μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος έχει καταστεί από ετών υπόδικος ενώπιον της πανορθοδόξου αδιαφθόρου εκκλησιαστικής συνειδήσεως ένεκα των φρικαλέεων κακοδοξιών τις οποίες έχει διατυπώσει και οι οποίες, μη φειδόμενες ουδέ του Δόγματος της Αγίας Τριάδος,επιχειρούν να θεμελιώσουν εκκλησιολογικά παπικού τύπου πρωτείο στο Βόσπορο.
Επίσης αδυνατούμε να λησμονήσουμε τα "κατορθώματά" του σε ουνίτικο ναό της Ιταλίας.
Υμνητής, λοιπόν, και υπέρμαχος της ληστρικής ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου ο κ.Ελπιδοφόρος μέμφεται τη στάση της Ρωσσικής Εκκλησίας απέναντι στην εν λόγω "σύνοδο".
Δυστυχώς, υπεροχικά εκκλησιαστικά πρόσωπα που εξ ατίας των κατά καιρούς δηλώσεων και εκδηλώσεών τους έχουν κατασκανδαλίσει τον πιστό κλήρο και λαό πρωτοστατούν ή υπερμαχούν της συγκλήσεως του συνοδικού μορφώματος του Κολυμπαρίου.
Για τον πάντη αντικανονικό κανονισμό λειτουργίας της εν Κρήτη συνάξεως που φαλκιδεύει απαράγραπτα κανονικά δικαιώματα των "συμμετεχόντων" επισκόπων έχει να πει τίποτε ο κατά τα άλλα "λαλίστατος" μητροπολίτης Προύσης; Ή γνωρίζει μόνο να τοξεύει τα βέλη της κριτικής του εναντίον εκείνων που διά της απουσίας τους αποδόμησαν ακόμη περισσότερο το κύρος της ψευτοσυνόδου;
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ο κυριότερος αυτουργός του ενδοορθόδοξου διχασμού είναι το πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως με την περί πανορθόδοξου πρωτείου εμμονή του.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η νέα ποιμαντική. Twitter, facebook, instagram και πάει λέγοντας... Να χαιρόμαστε τους ποιμένες μας!

Ανώνυμος είπε...

Θεωρείται ο κυριώτερος υποψήφιος για διάδοχος του Βαρθολομαίου.
Υποψηφιότητα που κέρδισε εξαιτίας των αντορθόδοξων θέσεων που έχει κατά καιρούς διατυπώσει

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)