22/7/16

Ο Γέρων Σάββας Λαυριώτης διακόπτει τη μνημόνευση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Εν ΑΓΙΩ ΟΡΕΙ 8 / 22 Ιουλίου 2016
Αγίων Μητροφάνους καί Διονυσίου Αγιορειτών
Ανακοίνωση – Ενημέρωση
Πρός το Ορθόδοξο Χριστεπώνυμο πλήρωμα
Σε συνέχεια της υποθέσεως τού γέροντος Σάββα Λαυριώτου προϊσταμένου η δίκη του αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα λόγω του ότι το γράμμα του πατριαρχείου δεν στάλθηκε εγκαίρως από την Ιερά Κοινότητα.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάξεως του έγιναν συστάσεις να μην ξαναμιλήσει για θέματα οικουμενισμού, ότι είναι φανατικός, ανυπάκουος και υβρίζει τον πατριάρχη.

Δεν τον άφησαν να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του απηύθυναν ούτε να αναγνώσει την έγγραφη απολογία του ενώπιον τής συνάξεως.
Κατόπιν τούτου τούς δήλωσε τα εξής:
"Λόγου ότι ή λεγομένη "αγία και μεγάλη σύνοδος" Κρήτης είναι αιρετική και ληστρική και επειδή ο πατριάρχης αναδεικνύεται ως αιρετικός και με Συνοδικές κατοχυρώσεις πλέον, καθηκόντως ο γέρων Σάββας Λαυριώτης προϊστάμενος διακόπτει το μνημόσυνό του".
Θα προσπαθούμε να σας έχουμε ενήμερους συνεχώς.
ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΈΡΕΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από πολλά χρόνια θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, οι Αγιορείτες μοναχοί να έχουν προβεί στη διακοπή του μνημοσύνου του καταπροδίδοντος την Ορθοδοξία και αφορήτως προκαλούντος τον ορθοφρονούντα κλήρο και λαό πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου που στοιχεί, διά της υπ αυτού ακολουθούμενης πολιτικής στον κατ εξοχήν ευαίσθητο τομέα των διαχριστιανικών και διαθρησκειακών σχέσεων, στην ολέθρια γραμμή του "μεγάλου" Αθηναγόρα του οποίου το μνημόσυνο είχαν διακόψει οι πλείστες μονές του Αγίου Όρους ένεκα συγκεκριμένων, προδοτικών του πατρώου Δόγματος, δηλώσεων και εκδηλώσεών του.
Ας ελπίσουμε ότι πολλοί θα είναι στο εγγύς μέλλον οι εκπρόσωποι του Αγιωνύμου Όρους που θα συντονίσουν, εν προκειμένω, την πρακτική τους με αυτήν του αξιέπαινου ομολογητού π.Σάββα Λαυριώτη μιμούμενοι την επιλογή του τελευταίου.
Περιμένουμε, όμως, και από κάποιους, θεωρούμενους ως φιλοπαραδοσιακούς μητροπολίτες των λεγόμενων "Νέων Χωρών" (όρος εθνικά επικίνδυνος), να παύσουν τη μνημόνευση του ονόματος του ενός εκ των δύο "αρχιτεκτόνων" του "Κολυμβαρείου αίσχους", (ο έτερος "αρχιτέκτων" είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος "δεξιός βραχίων", μητροπολίτης άνευ ποιμνίου Ιωάννης Ζηζιούλας...), βαδίζοντας επί τα ίχνη των μακαριστών ιεραρχών Ελευθερουπόλεως Αμβροσίου, Φλωρίνης Αυγουστίνου και Παραμυθίας Παύλου. Αρκετή ανοχή έχει επιδειχθεί σχετικώς...
Είναι πολύ πιθανό κάποιοι συμβιβασμένοι με τη μειοδοτική πολιτική του Βοσπόρου Αγιορείτες ηγούμενοι και ιερομόναχοι όχι μόνο να δυσφορήσουν με αφορμή την ομολογιακή αυτή ενέργεια του π.Σάββα αλλά και να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων εναντίον του αντί να τον συγχαρούν και επαινέσουν για την ευαισθησία του περί την ακεραιότητα της πατρώας πίστεως που καταπροδόθηκε στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης.
Κάτι τέτοιο όμως, ουδόλως πρέπει να αποθαρρύνει εκείνους τους συμμοναστές του π.Σάββα που σκέπτονται και αυτοί να τον ακολουθήσουν στη διακοπή μνημοσύνου. Η εκκλησιαστική Ιστορία θα αναγράψει τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Μα γιατί κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη;Όλο το ορθόδοξο πλήρωμα της Εκκλησίας από το Βλαδιβοστόκ,τη Πετρούπολη,την Ιερουσαλήμ,την Αλέξάνδρεια,την Αντιόχεια,το Βελιγράδι,τη Σόφια,το Βουκουρέστι και την Αθήνα εόρταζαν μαζί τις άγιες μέρες,από το Μεταξάκη και τιςεπιλογές του,τη συμμετοχή του ορθόδοξου κλήρου σε οικουμενιστικά ανοίγματα η μόλυνση επεκτάθηκε.Ο γέρων Πορφύριος ανάμεσα στα πολλά που είπε,ήταν κι αυτό..,παραδρομήσαμε,ολοι πίσω.όλοι πίσω στα ίχνη των απλανών πατέρων της Εκκλησίας.Ακόμη και το Άγιο Όρος μολύνθηκε,δε το βλέπετε;Αγωνίζονται,αλλά αν δε προσέξεις στα μικρά τα μικρά γίνονται μεγάλα ατοπήματα.Αν χαθεί αυτός ο λύχνος αλίμονό μας,δε θα έχει πού να ακουμπήσει η Ελλάδα ανάμεσα στον ορυμαγδό των αιρέσεων,των παράλληλων δήθεν αληθειών που θέλουν να μας εμφυτέψουν με το στανιό.

Ανώνυμος είπε...

Κανείς ιερός κανών ή άγιος πατήρ δεν επέβαλε ποτέ στο Ορθόδοξο πλήρωμα την διακοπή της εκκλησιαστικής κοινωνίας με τους αιρετικούς προ συνοδικής κρίσεως. Όλα τα σχίσματα που έγιναν προφάσει ακριβολογίας, δεν εξέφρασαν ποτέ αυθεντικώς την Εκκλησία.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)