6/10/16

Η απόφαση της Ιεραρχίας για τα Θρησκευτικά

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑΤρίτη Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2016, στην τρίτη Τακτική Συνεδρία της η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Μετά την προσευχή ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη η απουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, οι οποίοι απουσίασαν αιτιολογημένα.

Κατόπιν επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.

Κατά τη συνάντηση αυτή, όπως δήλωσε ο Μακαριώτατος, ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τα όσα διημείφθησαν στις δύο τελευταίες Συνεδρίες της Ιεραρχίας, με αφορμή την Εισήγησή του και κυρίως αναφορικά προς το μάθημα των Θρησκευτικών, το οποίο έχει εξαιρετική επικαιρότητα και σημασία.

Ο Μακαριώτατος επεσήμανε στην Ιεραρχία ότι το καταστάλλαγμα από αυτή τη συνάντηση είναι:
1. Άμεσος διάλογος για το τρέχον Πρόγραμμα Σπουδών προκειμένου αυτό να εξετασθεί και εν τέλει να αξιολογηθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Προς τούτο η Ιεραρχία θα ορίσει εξ Αρχιερέων Επιτροπή. Η Επιτροπή θα εμπλουτισθεί και με ειδήμονες προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει ο διάλογος με το Υπουργείο Παιδείας.
2. Για την τρέχουσα χρονιά θα αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα βιβλία Θρησκευτικών, τα οποία έχουν ήδη διανεμηθεί στους μαθητές.
Κατόπιν των τοποθετήσεων των Αρχιερέων απεφασίσθη όπως η περαιτέρω στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος θα εξαρτηθεί από την πρόοδο των εργασιών της Επιτροπής διαλόγου.
Ακολούθως ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίς το πρωί το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου με την υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπο κ. Όλγα Γεροβασίλη, εδόθη η διαβεβαίωση ότι για το μάθημα των Θρησκευτικών ισχύουν τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και γι’ αυτό κάθε άλλη ενέργεια είναι προσωπικές ερμηνείες του καθενός.
Η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας θα συνεχίσει τις εργασίες Της αύριο Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ε.έ.
Η Επιτροπή Τύπου
της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«1. Άμεσος διάλογος για το τρέχον Πρόγραμμα Σπουδών προκειμένου αυτό να εξετασθεί και εν τέλει να αξιολογηθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς.»;;;;

Τι σημαίναι αυτό; Ότι ο Ιερώνυμος συμφώνησε να διδαχθούν τα Νέα Προγράμματα για εφέτος ;;;

Ανώνυμος είπε...

Διορθώνω : «Όχι μόνο ο Ιερώνυμος , αλλά η Σύνοδος...»

Ανώνυμος είπε...

Επιπλέον, εκπαραθύρωση και οριστικός αποκλεισμός των μελών της ΠΕΘ που μετείχαν στην Επιτροπή Διαλόγου της Εκκλησίας. Ετσι, δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό έφερε ο γόνιμος διάλογος από τη χθεσινή συνάντηση;Αξιοποίηση του υπάρχοντος προγράμματος(άρα το δεχόμαστε)στο τέλος της σχολικής χρονιάς και χρήση των σχολικών βιβλίων που ήδη έχουν στα χέρια τους οι μαθητές;Η Ιεραρχία λοιπόν "άδειασε" κανονικά όλους εμάς τους μάχιμους θεολόγους που είμαστε αντίθετοι στην εφαρμογή του... Αν κατάλαβα λάθος διορθώστε με....

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ηττηθήκαμε αδελφοί μου. Η νέα τάξη συνεχίζει κανονικά τον αποχρωματισμό της πατρίδας από την ομορφιά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Τζάμπα πανηγύρια χθες βράδυ. Τέτοιοι που είμαστε, σαν λαός εννοώ, αυτό μας αξίζει. Αρε Χριστόδουλε που είσαι;;;;;.....

Ανώνυμος είπε...

Η Ιεραρχία λοιπόν "άδειασε" κανονικά όλους εμάς τους μάχιμους θεολόγους που είμαστε αντίθετοι στην εφαρμογή του... Αν κατάλαβα λάθος διορθώστε με....

όχι μονο μας "άδειασε" αλλά μας καθησύχασε βγαίνοντας και όσοι δεν γνωρίζουν τα πραγματα νομίζουν ότι κέρδισε η Ιεραρχία.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)