5/11/16

Την ανάγκη «συνέχειας και όχι ασυνέχειας» για το μάθημα των Θρησκευτικών τόνισε ο Κώστας Γαβρόγλου πριν την ορκωμοσία του


Τονίζοντας την ανάγκη «συνέχειας» στην κυβερνητική πολιτική, ο νέος υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόλγου είπε χαρακτηριστικά αναφορικά με τις σχέσεις με την Εκκλησία: «Από μακριά και αγαπημένοι».
Λέγοντας πως «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» στις σχέσεις των δύο πλευρών, ο νέος υπουργός μίλησε για ουσιαστική συνεργασία με την Εκκλησία στο ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος το Σάββατο, οι ερωτήσεις που δέχθηκε ο Κ.Γαβρόγλου από τους δημοσιογράφους αφορούσαν αποκλειστικά το ζήτημα των σχέσεων με την Εκκλησία, με φόντο την «υπόθεση» Φίλη.
«Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική, θα συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα» είπε γενικά για την στάση της κυβέρνησης ο νέος υπουργός. Την ανάγκη «συνέχειας και όχι ασυνέχειας» υπογράμμισε όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα και για το μάθημα των Θρησκευτικών.
«Κατά τη γνώμη μου, και σας μιλάω ειλικρινά, δεν νομίζω να υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις με την Εκκλησία» είπε.
Σε ερώτηση για το εάν θα λαμβάνεται υπόψη η άποψη της Εκκλησίας για κάθε απόφαση, ο Κ.Γαβρόγλου απάντησε πως «σε κάθε απόφαση απόκλειεται», ενώ τόνισε ότι για το μάθημα των Θρησκευτικών «πάντοτε πρέπει να υπάρχει μία ουσιαστική συνεργασία».
«Πάντοτε υπήρχε διάλογος, δεν διακόπτεται ο διάλογος ποτέ» με την Εκκλησία είπε.
«Ανάμεσα σε συνεργαζόμενους, πάντα υπάρχουν αγάπες και δυσκολίες, εγώ θα προσπαθήσω να υπάρχουν αγάπες, και νομίζω πως πρέπει να ακολουθήσουμε και το ρητό που λέει "μακριά κι αγαπημένοι"» κατέληξε.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ!!!!ΕΞ ΙΣΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΑΙΔΙΑ . ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ανιστόρητος, αφελής και αντικληρικαλιστής κ. Ν. Φίλης έφυγε.
Ήρθε ο κ. Κ. Γαβρόγλου. Προσέξτε ετούτος"δαγκώνει" περισσότερο. Είναι διαφωτιστής.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)