3/12/16

Τα νέα Θρησκευτικά που διδάσκονται οι μαθητές της Γ΄ Δημοτικού

Δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο.
Δείτε το email του πατέρα προς το makeleio.gr:
«Έχω ένα αγοράκι τρίτη δημοτικού και σήμερα κάνει τα μαθήματά του για αύριο, όλα καλά έως εδώ. Όταν ήρθε ή ώρα να κάνουμε θρησκευτικά μου βγάζει μία φωτοτυπία και τι να δω… τρελάθηκα, τι είναι αυτά αγόρι μου, του λέω, και μου απαντάει, η κύρια αυτά μας έδωσε να μάθουμε…».
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ ΤΗΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ:

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να χαρώ έγκυρη ενημέρωση. Το Μακελειό, δηλαδή, εσείς το θεωρείτε εφημερίδα που κάποιος σώφρων άνθρωπος σ' αυτό τον τόπο μπορεί να ενημερωθεί για το μάθημά μας. Λυπάμαι συνάδελφε, αλλά αυτά που δημοσιεύετε καταδεικνύουν ότι και εμείς οι θεολόγοι, δυστυχώς, σπάσαμε και τον πάτο του βαρελιού και προχωράμε προς τα καταχθόνια. Ευτυχώς, υπάρχει και ΕΛΠΙΔΑ της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

4 Δεκεμβρίου 2016 - 10:28 π.μ.
το βιντεο με την τραγουδιστρια για το Λύκειο, το τραγούδι δηλαδή με την ομπρελλα το βλεπεις καταλληλο για το μαθημα των θρησκευτικων;

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε, εσύ γιατί μένεις στην εφημερίδα ή στην ιστοσελίδα που δημοσίευσε την επιστολή και όχι στην ίδια την επιστολή και στην ουσία του θέματος, προπαντός δε στον ίδιο τον γονέα που διαμαρτύρεται και διερωτάται, αν είναι αυτά θρησκευτικά που αφορούν στο παιδί του που το βάπτισε χριστιανάκι και τώρα το Υπουργείο και το ΙΕΠ θέλουν να το κατευθύνουν στην πολυθεϊα. Αυτή η απάντηση που έγραψες πετάει την μπάλα στην εξέδρα και δεν απαντά σε αυτούς που μας πληρώνουν για να κάνουμε χριστιανικά θρησκευτικά στα παιδιά του και εμείς τους κάνουμε έναν ακταρμά θρησκειών. Δεν έχετε ως παιδαγωγός να δώσετε μια υπεύθυνη απάντηση σε αυτά που αναφέρει η επιστολή και αλλάζετε θέμα για να πάτε αλλού την κουβέντα. Δεν βλέπετε ότι αυτά τα θρησκευτικά, όπως λέει και ο γονέας, δεν είναι για τον ορθόδοξο ελληνικό λαό δεν προχωράνε. Γιατί λοιπόν δεν τα αποσύρετε επιτέλους πριν είναι αργά και πριν να πάμε όλοι μαζί και το μάθημά μας εκεί που λέτε στον πάτο του βαρελιού. ... Η εφημερίδα.... σας μάρανε!!! Αλλά δεν φταίει η εφημερίδα...Ψάξτε την γενεσιουργό αιτία εκεί που πραγματικά βρίσκεται...

Ανώνυμος είπε...

Παραφράζοντας το μεγάλο φιλόσοφο του 20ού αιώνα Βιττγκεστάιν, έχω να πω τούτο· αγαπητέ συνάδελφε, ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε θεολογική σύγχυση είναι σαν κάποιον να τον έχεις κλείσει μέσα σ’ ένα δωμάτιο και θέλει να βγει έξω, αλλά δεν ξέρει πως. Πάει να βγει απ’ το παράθυρο, αλλά είναι πολύ ψηλά· πάει να βγει απ’ την καπνοδόχο, αλλά είναι πολύ στενή. Κι αν γύρναγε μονάχα το κεφάλι του, θα ‘βλεπε πως η πόρτα ήταν όλη την ώρα ανοιχτή!
Λυπάμαι, αλλά όσα γράφετε και δημοσιεύετε στον Blog σας για τα ΝΠΣ, επαληθεύουν το περιστατικό του ανθρώπου που είναι κλεισμένος στο δωμάτιο και δεν ξέρει πως να βγει έξω.
Είναι προφανές αγαπητέ συνάδελφε ότι ο καβγάς που κάμετε για τα ΝΠΣ στα Θρησκευτικά, είναι καβγάς μικρόψυχος, μη τίμιος και μη ειλικρινής.
Όλα τα άλλα, που τόσο καιρό εναντίον τους γράφονται κι ακούγονται από τους κατηγόρους τους συνιστούν κουτοπονηριά.
Καλά Χριστούγεννα!

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι συνάδελφοι θεολόγοι που υπερασπίζονται με τόση ένταση τα νέα προγράμματα, είναι αυτοί που αναγνωρίζουν μόνο την παιδευτική-επιστημονική αξία της Θεολογίας, αδυνατώντας να την αντιληφθούν ως αγιοπνευματικό βίωμα που μεταμορφώνει τη ζωή των ιδίων πρώτα και μετά των άλλων. Προφανώς δεν βίωσαν ποτέ κάποιο θαύμα στη ζωή τους από αυτά που γίνονται καθημερινά στη ζωή των πιστών, ούτε γλυκάθηκαν από την ομορφιά της Ορθοδοξίας.

Ανώνυμος είπε...

"Όλα τα άλλα, που τόσο καιρό εναντίον τους γράφονται κι ακούγονται από τους κατηγόρους τους συνιστούν κουτοπονηριά."

φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

απορώ πώς δεν ντρέπεσθε!

Ανώνυμος είπε...

Λάθος, Συνάδελφε, δεν είμαστε '' εμείς οι θεολόγοι, ( που ) δυστυχώς, σπάσαμε και τον πάτο του βαρελιού και προχωράμε προς τα καταχθόνια.΄΄ αλλά ο κ. Φίλης και οι Σύντροφοί του που έστρωσαν το δρόμο αυτόν συνεπικουρούμενοι από κάποια Εθνο-μηδενιστικά και Αθεϊστικά Πολιτικά Κόμματα, μια μειοψηφία ''Νεωτεριστών '' Θεολόγων του καλού τους του '' Καιρού '' καθώς και ένα μεγάλο μέρος Εκκλησιαστικων Ιεραρχών που αδιαφορούν ύποπτα για τη διατήρηση του Χριστιανικού περιεχομένου του Μαθήματος. Συμφωνώ όμως ότι '' Ευτυχώς, υπάρχει και ΕΛΠΙΔΑ της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ '', ίσως όχι όπως την εννοείς αλλά μετά από διαρκή αντίσταση, αγώνα και αυτοθυσία, για την επιβίωση του Μαθήματος, όπως τον εννοώ...

Ανώνυμος είπε...

Όσα γράφετε: '' Παραφράζοντας το μεγάλο φιλόσοφο του 20ού αιώνα Βιττγκεστάιν, έχω να πω τούτο· αγαπητέ συνάδελφε, ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε θεολογική σύγχυση είναι σαν κάποιον να τον έχεις κλείσει μέσα σ’ ένα δωμάτιο και θέλει να βγει έξω, αλλά δεν ξέρει πως. Πάει να βγει απ’ το παράθυρο, αλλά είναι πολύ ψηλά· πάει να βγει απ’ την καπνοδόχο, αλλά είναι πολύ στενή. Κι αν γύρναγε μονάχα το κεφάλι του, θα ‘βλεπε πως η πόρτα ήταν όλη την ώρα ανοιχτή! '' αποτελούν ένα έξοχο παράδειγμα πως αισθάνονταν όλα αυτά τα χρόνια οι εισηγητές του Νέου Προγράμματος Σπουδών των Θρησκευτικών και οι θιασώτες των απόψεών τους, Θεολόγοι . Επίσης αναρωτιέμαι εύλογα , η προσπάθεια επιβολής τους με κάθε τρόπο, δεν αποτελεί πραγματικά και δεν '' είναι καβγάς μικρόψυχος, μη τίμιος και μη ειλικρινής '' και καταφανώς δεν '' συνιστούν κουτοπονηριά '' ;
΄΄Καλά Χριστούγεννα! ΄΄και σε εσένα και προπάντων ΄΄Καλό σας φωτισμό ΄΄, κατά τα Θεοφάνεια .

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε, σχολιαστά του 9.25.
Ας μην λέμε μεγάλες κουβέντες. Η Θεολογία των πανεπιστημίων και τα Θρησκευτικά της τάξης είναι "αγιοπνευματικό βίωμα" ή ερευνητική-γνωσιακή-μαθησιακή διαδικασία γύρω από το "αγιοπνευματικό βίωμα";
Η σύγχυση στο σημείο αυτό είναι πολύ επικίνδυνη. Οι σχολαστικοί τι έλεγαν; Ότι ο Θεός γίνεται γνωστός μέσα από τη μελέτη των θεολογικών εννοιών. Ο Βαρλααμισμός τι έλεγε; Έβλεπε την άκτιστη φανέρωση του Θεού ως κτιστό ανθρώπινο βίωμα.
Μπορούν να εξισωθούν το μάθημα στην τάξη,το διάβασμα και τα διαγωνίσματα με τη νοερά προσευχή ή τα μυστήρια της Εκκλησίας; Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Ο Σεβ. Ναυπάκτου έχει γράψει θαυμάσια πράγματα για το θέμα αυτό.
Τώρα το ποιοι "δεν βίωσαν" θαύματα και "δεν γλυκάθηκαν" από την ομορφιά της Ορθοδοξίας ας το σχολιάσει ο ειδικός σχολιαστής του 10.36.

Ανώνυμος είπε...

Τι ωραία ηθικολογία! Ωραίο κήρυγμα κάμετε αγαπητέ συνάδελφε. Μάλλον ψάχνετε για χειροκροτητές!

Να απολογηθώ, όμως, για την Πίστη μου, δεν θα σας κάμω το χατήρι.

Καλή Χριστού Γέννα! Ευχή από καρδιάς, μακρυά από ιδεολογήματα και συνθήματα.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες εκτός '' μακρυά από ιδεολογήματα και συνθήματα '' να γράψεις και ( μακρυά από ) υποταγή και δουλοπρέπεια στο '' Ειδωλολατρικό '' Ν.Π.Σ. των Θρησκευτικών.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας διάφορα εδώ σας λέω πως θα έρθει καμιά ώρα που κάποιος δικαστής θα μας απαγορεύσει να πλησιάζουμε σχολείο σε απόσταση μικρότερη του χιλιομέτρου.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ φυσικό, αφού το Ελληνικό Κράτος οιωνεί από τη μιά πλευρά ψηφίζει Νόμους που αντίκεινται στην Αγία Γραφή - ουσιαστικά δηλαδή Αντιχριστους - και από την άλλη Ισλαμοποιείται δια του σύγχρονου Δούρειου Ίππου του λεγομένου Προσφυγικού - εν τη πραγματικότητι ενός καλοσχεδιασμένου και μεθοδευμένου Μουσουλμανικού Εποικισμού , όπως κάποτε στην Ίμβρο , την Τένεδο και στην Κύπρο - , τι περιμένατε μετά , να μην τα επικαλεσθούν χρησιμοποιώντας αυτά ως πρόφαση , πρόσχημα , άλλοθι και αφορμή για να μας αποβάλλουν από την Εκπαίδευση ; Άλλη μία '' τελική λύση '' λοιπόν .

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)