3/12/16

Κύπρος: Απέρριψαν αίτημα απαλλαγής από τα Θρησκευτικά σε μαθητή που αναφέρεται στο μητρώο "Χριστιανός Ορθόδοξος"

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Απέρριψαν αίτημα μητέρας για απαλλαγή του παιδιού της από τα θρησκευτικά
«Από την εξέταση όλων των στοιχείων, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η συνολική μεταχείριση που τυγχάνουν οι γονείς και οι μαθητές που επιθυμούν να απαλλαγούν από το μάθημα των θρησκευτικών δεν συνάδει με τις αρχές της ελευθερίας της σκέψης,
της συνείδησης και της θρησκείας, είτε γιατί αναγκάζονται να αποκαλύψουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, είτε γιατί δεν υφίσταται ξεκάθαρο ρυθμιστικό πλαίσιο όσον αφορά στους όρους και στη διαδικασία της απαλλαγής, το οποίο να γνωρίζουν εκ των προτέρων οι ενδιαφερόμενοι».

Το πιο πάνω κείμενο, αποτελεί απόσπασμα από την έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφορικά με το θρήσκευμα και τις εθνικές εορτές στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Σε ανάρτηση της στο Facebook χθες 2 Δεκεμβρίου, η καθηγήτρια μουσικής Έλενα Καραγεώργη Νεοπτολέμου περιγράφει μια προσωπική της εμπειρία που αφορά την απόρριψη από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της αίτησης που έκανε για να απαλλαγεί ο γιος της από το μάθημα των θρησκευτικών.

Μεταξύ άλλων, η κ. Καραγεώργη Νεοπτολέμου διευκρινίζει πώς το ίδιο είχε αιτηθεί και κατά το περσινό σχολικό έτος, και είχε γίνει αποδεχτό, σε αντίθεση με φέτος.

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση
«Πέρσι μετά από παρέμβαση ,γραπτή γνωμάτευση, της κας Κουρσουμπα, εξασφαλίσαμε απαλλαγή.
Φέτος ξανά μανά τα ίδια.
Αυτή την φορά μάς απέρριψαν το αίτημα γιατί.....στο μητρώο του σχολείου ο γιός μου είναι γραμμένος «Χριστιανός Ορθόδοξος»!
Η άλλη δικαιολογία είναι ότι «η οικογένεια ΔΕΝ είναι άθεη». Ήθελα να ‘ξερα αν υπάρχει πλάσμα αβάφτιστο και αδήλωτο αβάφτιστο μέσα στην Κύπρο;
Πόση καταπάτηση δικαιωμάτων πλέον; Πόση περιφρόνηση στους θεσμούς; Όταν εγώ ο γονιός, υπογράφω για την απαλλαγή δεν μετρά; (Έτσι μου έρχεται να δηλώσω στην ταυτότητα μου ΑΘΕΗ μπας και γλιτώσουμε). Ολόκληρος Χριστός και είπε «Όστις θέλει οπίσω μου έλθει» Εμείς; Χριστορθόδοξοι ταλιμπάν».

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να με συγχωρείτε κυρία , αλλά εφόσον είσαστε Ορθόδοξη Χριστιανή , τότε για ποιό λόγο θέλετε και ζητάτε επιμόνως την απαλλαγή από το Μάθημα των Θρησκευτικών ; Μήπως , προκειμένου να έχει το παιδί σας ένα Μάθημα λιγότερο, άρα και περισσότερο ελεύθερο χρόνο ; Και εν τοιαύτη περιπτώσει, τα υπόλοιπα παιδιά που παρακολουθούν , είναι ή τα θεωρείται κορόιδα ; Δηλαδή όταν ο υιός κάθεται 15 ημέρες τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, δυνάμει των Θρησκευτικών αυτών εορτών, είναι καλά ; Tότε, δεν σας ενοχλεί η Θρησκεία ; Ούτε φυσικά χρειαζόσαστε ή σπεύδετε να δηλώσετε και Άθεη ... Σωστά ;
Όσο για τη διαπίστωσή σας « Όστις θέλει οπίσω μου έλθει» Εμείς; », θα σας απαντούσα το εξής : Όντως, ο Χριστιανισμός είναι η Θρησκεία της Ελευθερίας, Αγάπης και Αλήθειας. Έχετε όμως σκεφτεί, από τώρα, τι Απολογία θα δώσετε, την επί του φοβερού βήματος του Χριστού , για την επιδιωκόμενη απαλλαγή του παιδιού σας, εκτός εάν επιθυμείτε να ακούσετε , ως άλλη μωρή παρθένος, το '' Αληθώς, σας λέγω, ουκ οίδα υμάς '' και θα έχει ο Εσταυρωμένος απόλυτα δίκιο. Τέλος, για τα περί « Χριστορθόδοξοι ταλιμπάν », έχοντας αρκετή γνώση των όσων συνέβησαν στην μαρτυρική Κύπρο κατά την Τουρκική εισβολή του 1974, σας διαβεβαιώνω πως οι συνέπειες , παντός είδους και κυρίως επί του Αμάχου πληθυσμού , από τυχόν νέα επέλαση στο Νησί σας των Νεο-Οθωμανών και Κεμαλιστών, θα ωχριούν εν συγκρίσει με το τότε ή ακόμη καλύτερα - φοβάμαι - ότι θα νιώσετε δυστυχώς όλοι άμεσα, ψυχή τε και σώματι, τι σημαίνουν κρατικοί αλλά και παραστρατιωτικοί - πολιτοφύλακες Ταλιμπάν.
Ο Θεός να σας φωτίσει και να σας προστατεύσει κι εκεί, στο απώτατο σημείο του Ελληνισμού.


Παυλίδης Δημήτριος

πρώην Αντιπρόεδρος του Συλλόγου

Αδιορίστων Θεολόγων Ελλάδος

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΕΠΙΛΉΨΙΜΟ ΣΤΟ ΝΑ ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΊΒΕΙΑ. ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΚΉ ΧΩΡΑ.
ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΉΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Και τα δύο σχόλια δείχνουν τα ασυμμάζευτα των θεολόγων στην Ελλάδα του σήμερα. Ύστερα θέλουμε να μας πάρει σοβαρά ο κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

Aνωνυμε 3:15 Πραγματικα η επιθεση σας δεν στηριζεται σε καποια εξηγηση.Ετσι πετατε μια απαξιωτικη κουβεντα?Δεν σας τιμα αυτο

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 3:15, Αλήθεια, ποια είναι τα ασυμμάζευτα των θεολόγων; Γιατί δεν μας λέτε τη γνώμη σας για το θέμα του σχολιασμού; Πραγματικά θα ήθελα να διαβάσω την άποψή σας.

Ανώνυμος είπε...

Είναι λογικό και αναμενόμενο, όποιος δεν διαθέτει επιχειρήματα να στρέφεται κατά των άλλων προσβλητικά. Αλήθεια , ποιά αποτελούν τα '' συμμαζεμένα '' κατ΄ εσάς, δεν μας γράφετε, προφανώς ένεκα της ένδειας του αντιρρητικού και εμφανώς εμπαθούς λόγου σας. Συνεπώς, δεν σας παρεξηγώ ! Πάντως, εάν όντως επιθυμείτε ή ευαγγελίζεσθε το Νέο , όπως διατείνεστε γράφοντας '' Ύστερα θέλουμε να μας πάρει σοβαρά ο κόσμος '', θα πρέπει - πρωτίστως εσείς - να μην υποκρύπτεσθε όπισθεν της ανωνυμίας σας, εκτός εάν βαυκαλίζεστε να αναφέρεσθε ως '' 5 Δεκεμβρίου 2016 - 3:15 μ.μ. '' δηλαδή ως απλή ημερομηνία, που συνεπάγεται και παραπέμπει σε ένα νούμερο.



Παυλίδης Δημήτριος

πρώην Αντιπρόεδρος του Συλλόγου

Αδιορίστων Θεολόγων Ελλάδος

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)