5/1/17

Βερναρδάκης: Την ερχόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

Την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί η προκήρυξη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Τρίπολης, με την ευκαιρία της περιοδείας του στην περιοχή.

Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση ο κ. Βερναρδάκης σημείωσε ότι «διαπραγματευόμαστε καθημερινά και στόχος είναι μέχρι τέλος του μήνα να έχει κλείσει η 2η αξιολόγηση». «Κάποιοι, ίσως να επιθυμούν να αναβληθεί η διαδικασία αυτή. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για όλα» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας για να προσθέσει ότι «πρέπει να ζούμε με τη διαχείριση των αντιθέσεων».

Αναφερόμενος στην κινητικότητα στο δημόσιο τομέα σημείωσε ότι «μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει τελειώσει το θέμα της ψηφιοποίησης των νέων οργανογραμμάτων, κάτι απαραίτητο για να λειτουργήσουν οι νέες νομοθετικές μας παρεμβάσεις, με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Σε συγκέντρωση στο Αρτεμίσιο, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε σε ερωτήματα για την παραγωγική ανάπτυξη και τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες. Αναφέρθηκε επίσης στον κυβερνητικό στόχο για ανασύσταση, όπως είπε, του κοινωνικού κράτους (Παιδεία -Υγεία), ξεκινώντας από το 2017.

Σημείωσε τέλος πως «βρισκόμαστε στην αρχή του κυβερνητικού έργου» και πως δεν τίθεται θέμα εκλογών». «Τον μόνο που θα εξυπηρετούσε η διενέργεια πρόωρων εκλογών, είναι τα κυκλώματα διαπλοκής», παρατήρησε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Δημήτρης Μπράτης, αιρετός του ΚΥΣΠΕ σχολιάζει την είδηση ως εξής:

"Την ερχόμενη εβδομάδα θα βγει η προκήρυξη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών"

Αυτά φέρεται να δήλωσε ,μεταξύ άλλων, σε χθεσινή του συνέντευξη ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στην ΕΡΑ Τρίπολης.
Αν πράγματι έκανε την παραπάνω δήλωση δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν:

1.Ή είναι παντελώς ανίδεος για το πώς βγαίνουν οι προκηρύξεις στο δημόσιο ή
2.Κοροιδεύει εν γνώσει του τον κόσμο.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος:

Για να εκδοθεί μια προκήρυξη προσλήψεων μόνιμων διορισμών χρειάζεται προετοιμασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, εργασίες στο σύστημα μηχανοργάνωσης για να υποβληθούν οι αιτήσεις, συγκεκριμένος αριθμός θέσεων ανά κλάδο, εμπλοκή του ΑΣΕΠ και ,το κυριότερο, νομοθετική ρύθμιση για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι προσλήψεις, αφού το μεταβατικό στάδιο που προβλέπει ο Ν3848/10 έληξε στις 31-12-16.

Όλα αυτά εκτιμά ο υπουργός επικρατείας ότι θα τα λύσει σε πέντε μέρες και την άλλη βδομάδα θα είναι έτοιμη η προκήρυξη...τι να πει κανείς...Εδώ για να βγει μια προκήρυξη αναπληρωτών χρειάζεται προεργασία δύο μηνών...

Βέβαια ο κ.Βερναρδάκης μας έχει συνηθίσει και παλιότερα σε κάτι τέτοια, όταν σε συνάντηση που είχαμε μαζί του πριν ένα περίπου χρόνο ,ως ΑΔΕΔΥ, μας είχε δηλώσει ότι οι μόνιμοι διορισμοί στο δημόσιο το 2017 θα είναι περίπου 16000 έως 17000 εκ των οποίων οι 10000 στην εκπαίδευση...

Είναι πραγματικά τραγικό ένας υπουργός της κυβέρνησης να μην γνωρίζει-αν δεν κοροϊδεύει τον κόσμο σκόπιμα- το πόσο χρονοβόρα είναι η έκδοση μιας προκήρυξης μόνιμων διορισμών, τη στιγμή μάλιστα που απαιτούνται νομοθετικές ρυθμίσεις.
Τραγικό ,επίσης, είναι να αναπαράγεται η δήλωση σε όλα τα μέσα χωρίς κάποιος να ρωτήσει το στοιχειώδες:

Μα πώς θα γίνει αυτό;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)