19/1/17

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, Ενορχηστρωμένο σχέδιο μετάλλαξης του μαθήματος των Θρησκευτικών στα ελληνικά σχολεία

Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΣΤΗΝ ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ»
Στην κατάμεστη από ανθρώπους, που ενδιαφέρονται διακαώς για τα τεκταινόμενα στον χώρο της Παιδείας και ιδιαίτερα για την αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών, που αγωνιούν για τα παιδιά τους και την πολύπλευρη και όχι «βαθμοθηρική» μόρφωση τους,
«Κροκίδειο Αίθουσα» της Ι. Μητροπόλεως μας πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, η ομιλία του προσκεκλημένου από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ με θέμα: «Η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών ή τα Θρησκευτικά στην Εκπαίδευση».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς με τον χειμαρρώδη, ομολογιακό λόγο του και την θαρρετή έκφρασή της γνώμης του, μετ᾿ επιστημοσύνης και επιχειρήματα τεκμηριωμένα στο Ελληνικό Σύνταγμα και στις Εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας εξέθεσε το ενορχηστρωμένο σχέδιο μετάλλαξης του μαθήματος των Θρησκευτικών στα Ελληνικά Σχολεία, που εξυφαίνεται από σκοτεινά κέντρα, τα οποία θέλουν να αποδομήσουν τον σύγχρονο μαθητή γκρεμίζοντας τις αξίες και συγχύζοντας την Πίστη του στον Τριαδικό Θεό της Ορθόδοξης Εκκλησίας με αποτέλεσμα την «πολτοποίηση» του, ώστε να μη μπορεί να αντισταθεί σε ό,τι «Νεοεποχίτικο» του προσφέρουν ή θα του προσφέρουν, πράγμα το οποίο είναι και αντισυνταγματικό .

Στην πολυπολιτισμική εποχή μας, τόνισε ο άγιος Πειραιώς, που ισχυροποιούνται φονταμενταλιστικές απόψεις άλλων θρησκειών, αντικοινωνικές τάσεις παραθρησκευτικών φαινομένων και σεκτών, η διδασκαλία της Ορθοδόξου Θεολογίας και η διαμόρφωση του ορθού ήθους, μέσα από το μάθημα των θρησκευτικών, θα βοηθήσει αρκούντως στην Κοινωνική συνοχή του Έθνους μας αλλά και στην διάσωση της Ελληνορθόδοξης ταυτότητας μας, αφού διακρίνονται για την αγάπη, την ανοχή στην ετερότητα και την ειρηνική συνύπαρξη.

Τον έγκριτο νομικό και διαπρεπή Ιεράρχη της Εκκλησίας μας Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ συνεχάρη με ένθερμους λόγους ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος και έθεσε την πρώτη ερώτηση, προς διευκόλυνση του ακροατηρίου, για να λάβει την απάντηση πως η αντίδρασή στα τεκταινόμενα στο μάθημα των Θρησκευτικών είναι η ανάληψη εκ μέρους της οικογένειας της ευθύνης της διδαχής και της Κατήχησης των παιδιών και να συμπληρώσει με νόημα ο Μητροπολίτης μας ότι πρέπει να ξαναγυρίσουμε στις ρίζες μας και με βάση την Χριστιανική Οικογένεια, που θα αποτελεί την «κατ᾿ οίκον Εκκλησίαν», να μεταφέρουμε στα παιδιά μας το σωστικό μήνυμα του Ευαγγελίου, την σώζουσα Αλήθεια, Αυτόν Τούτον τον Ιησούν Χριστόν ως Σωτήρα και Λυτρωτή.

Ο διάλογος που επακολούθησε με το ακροατήριο, στο οποίο παρευρίσκονταν ο κ. Αλέξανδρος Πνευματικός Δήμαρχος Κορινθίων, ο κ. Βασίλειος Νανόπουλος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κορινθίων, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ανεξάρτητη Παράταξη» κ. Τιμολέων Πιέτρης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο κ. Αλέξανδρος Γκουριώτης, Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κορινθίων, ο κ. Χρήστος Δημητρόπουλος πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Κορινθίας, ο πρόεδρος κ. Νεκτάριος Μεντζάκης και τα μέλη του Δ.Σ. της Τοπικής Π. Ε. Θ. και ικανός αριθμός Εκπαιδευτικών, ήταν επίκαιρος και εξαιρετικά ενδιαφέρων, ώστε όλοι οι παρευρισκόμενοι να αποχωρήσουν από την αίθουσα ευχαριστημένοι για όσα ακούστηκαν και προβληματισμένοι για το τι «δει γενέσθαι».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εύγε στον Άγιο Πειραιώς, πολλά τα έτη του. Όχι μόνο για την άριστα τεκμηριωμένη εισήγησή του για τη 'μετάλλαξη " του μαθήματος των Θρησκευτικών σε κακής ποιότητας κατήχησης των Ορθοδόξων παιδιών των Ελλήνων στην Πανθρησκεία της Νέας Εποχής (αλήθεια μήπως είδατε πουθενά εκείνες τις "κόκκινες γραμμές" για την αναγκαιότητα της "μετάλλαξης" ώστε να διατηρηθεί η υποχρεωτικότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών και να μη μειωθούν οι ώρες διδασκαλίας?????.......)όσο για τα γρήγορα αντανακλαστικά του να αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Παιδείας για το άλλο ανοσιούργημα που φέρει την υπογραφή του. Εκείνο για τη θέσπιση εβδομάδος με θέμα "σώμα και ταυτότητα" στα Γυμνάσια όλης της χώρας με το οποίο οι μαθητές 12-15 χρονών καλούνται να αποδομήσουν τα έμφυλα στερεότυπα και να μάθουν ότι άλλο είναι το βιολογικό τους φύλο και άλλο το κοινωνικό δήθεν. Η επιστολή του Αγ. Πειραιώς "σπάει κόκαλα" , αφυπνίζει συνειδήσεις και φέρνει το θέμα και στην Δ.Ι.Σ. όπως γράφει. Η λέξη ανοσιούργημα μάλλον είναι ευγενική. Ίσως η κατάλληλη θα ήταν ηθική, πνευματική και συναισθηματική Γενοκτονία . Μόνο το γεγονός ότι εισάγει τις Μ.Κ.Ο από την πίσω πόρτα στην Παιδεία τα λέει όλα....... ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ! Ηρθε ο καιρός να δείξει η διοικούσα Εκκλησία ότι είναι χρήσιμη και σε άλλους τομείς ... κι όχι μόνο στην περίθαλψη των απόρων και των "προσφύγων" για τους οποίους την χρειάζεται η Πολιτεία...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)