8/3/17

Τα Θρησκευτικά και η Ιεραρχία

Στην εισαγωγική του εισήγηση στην Ιεραρχία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επανήλθε σε όσα έγιναν στο Μαξίμου τον Οκτώβριο του 2016 με σκοπό να «αποκαλύψει» τα πραγματικά γεγονότα και τις αληθινές συμφωνίες. Χωρίς αξία η αρχιεπισκοπική αναδρομή. Ό,τι κι αν είχε ειπωθεί τελικά στο Μαξίμου,
το Υπουργείο Παιδείας συνέχισε την εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών για τα Θρησκευτικά και δεν τα απέσυρε. Αντιθέτως ήδη ετοιμάζει, και θα σταλούν προς εκτύπωση, προσωρινά βιβλία - φάκελοι μαθητών - βασισμένα στα νέα προγράμματα σπουδών για να διανεμηθούν τον Σεπτέμβριο στους μαθητές. Τα σημερινά «παλαιά» βιβλία δεν θα επανατυπωθούν. Η εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών σταδιακά ολοκληρώνεται. Φέτος (2016-2017) εστάλησαν στο ΦΕΚ, έγιναν νόμος και στάλθηκαν για εφαρμογή στα σχολεία χωρίς έντυπο βοηθητικό υλικό. Την επόμενη χρονιά (2017-2018) θα υπάρχει και το έντυπο βοηθητικό υλικό για την πληρέστερη εφαρμογή τους ενώ τα βιβλία στα οποία στηρίχτηκαν πολλοί θεολόγοι φέτος συνεχίζοντας την διδασκαλία τους όπως μέχρι τώρα, τον Σεπτέμβριο δεν θα υπάρχουν στις τσάντες των μαθητών.
Η Διοικούσα Εκκλησία δια της Τριμελούς Αρχιερατικής Επιτροπής έχει στρέψει όλη την προσοχή της στα νέα βιβλία που θα γραφούν αργότερα, τα «μόνιμα» που θα αντικαταστήσουν τους φακέλους μαθητή. Για αυτά αποζητά να έχει λόγο ή εποπτικό ρόλο η Διοικούσα Εκκλησία και θα ξεκινήσει τον σχεδιαζόμενο διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας. Μόνο που τα βιβλία αυτά είναι άγνωστο πότε, εάν, από ποιους και με ποια κονδύλια θα γραφούν. Μέχρι να απαντηθούν τα σχετικά ερωτήματα/προβλήματα οι μαθητές θα έχουν τους «προσωρινούς» φακέλους μαθητή για τους οποίους η Εκκλησία ούτε είχε ούτε και ζήτησε να έχει λόγο και ενημέρωση! Ούτε φυσικά διασφάλισε η Διοικούσα Εκκλησία ότι μέχρι την συγγραφή των νέων βιβλίων που θα προκύψουν μετά από τον διάλογο Εκκλησίας - Πολιτείας, θα επανατυπώνονται και θα διδάσκονται τα βιβλία που διδάσκονταν μέχρι σήμερα.
Είναι πλέον ολοφάνερο όχι ότι η Πολιτεία εμπαίζει την Διοικούσα Εκκλησία για τα Θρησκευτικά αλλά και ότι η Διοικούσα Εκκλησία αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων στην υπεράσπιση του ορθόδοξου χαρακτήρα της θρησκευτικής εκπαίδευσης των μαθητών της πατρίδας μας, υποχρέωση που της έχει ανατεθεί από τον Καταστατικό Χάρτη λειτουργίας της.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχῶς ἐν προκειμένω ἰσχύει τό Εὐαγγελικό ἐάν εἴμαστε τυφλοί καί λέμε αὐτά πού λέμε ἔχει καλῶς, ἐάν ὅμως λέμε ὅτι βλέπουμε καί λέμε ὅσα λέμε, τότε εἴμαστε γιά κλάματα! Ἡ Διοίκηση τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἐάν σκέφτεται νά μή χάσει κάποια δῆθεν προνόμια ἐν ὄψει ἀναθεωρήσεως τοῦ Συντάγματος καί γι' αὐτό κάνει ὅτι δέν καταλαβαίνει, ἀκολουθεῖ λάθος τακτική. Οἱ προθέσεις τῶν ἀθέων κυβερνώντων εἶναι σαφεῖς καί δεδομένες. Αὐτές μόνο μέ εἰλικρίνεια καί ὁμολογιακό θάρρος ἀντιμετωπίζονται κατά Θεόν. Ἀλλιῶς θά χαθοῦν ὅλα καί θἆναι συνυπεύθυνη ἡ ἐκκλησιαστική διοίκηση καί ἀπογοητευμένος ὁ προδωμένος λαός!

labitochromis είπε...

Και δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι γονείς ? Να κατεβούμε στην Αθήνα και να κάνουμε ΤΙ στον αρχιεπίσκοπο ? Για να μας ακούσει ? Να κάνουμε πορεία μπροστά από το μέγαρο της Συνόδου ? Ε, τι να κάνουμε ? Έχει ξεσηκωθεί σχεδόν όλη η Ελλάδα και φωνάζει εναντίον των νέων θρησκευτικών. Τι περιμένουν οι αρχιερείς για να δράσουν ?

Ανώνυμος είπε...

Που είδατε ότι όλη η Ελλάδα έχε ξεσηκωθεί εναντίον των νέων θρησκευτικών; Μάλλον ζείτε σε δικό σας νεφελώδη πλανήτη.

Η Ιεραρχία καλά κάμει τη δουλειά της και δεν έχει ανάγκη από νοοτροπίες παραεκκλησιαστικού τύπου.

Ολίγη καλή γνώση Εκκλησιαστικής Ιστορίας, παλαιότερης και σύγχρονης δεν βλάπτει.

Πάψτε να παραπλανάτε ακόμη και την Διοικούσα Εκκλησία.

Φόβο Θεού δεν έχετε; Έλεος!

Αντιοικουμενιστής είπε...

Αγαπητέ "ανώνυμε" 9 Μαρτίου 2017 - 6:13 μ.μ.. Παραεκκλησιαστικοί ή μάλλον αντιεκκλησιαστικοί είναι εκείνοι οίτινες κινούσι τα νήματα υπέρ της αυταρχικής επιβολής της θρησκειολογίας έναντι των Ορθοδόξων ομολογιακών θρησκευτικών. Και επειδή εισί αντιεκκλησιαστικοί κινούνται υπογείως και μόνον εντός των στοών... Η διοικούσα "εκκλησία" μόνον αποφάσεις ντροπής και απογοητεύσεως έχει να μας παρουσιάση τα έσχατα έτη. Εις έναν κόσμον εις ον η Δικαιοσύνη θα υπήρξε ανεξάρτητος της πολιτικής εξουσίας και θα ηδύνατο όπως εισβάλη αίφνης εις τα μητροπολιτικά μέγαρα και εις τας οικίας των συνεργατών των "διοικούντων" θα αλίευε πολύν αδικαιολόγητον πλούτον, ουχί δια έναν μοναχόν, ως είναι η ιδιότητά των, αλλά ακόμα και δια έναν κοινόν πολίτην του αυτού ύψους εισοδήματος. Ο νοών, νοείτω... Αδελφοί, ο αγών δια την Ελευθερίαν εκ πάσης επιβουλής, θρησκευτικής και εθνικής είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά ο μόνος ος δύναται να οδηγήση ημάς εις την Λύτρωσιν, δια τούτο, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

για την θεματικη εβδομάδα , μόνο κάποιοι επίσκοποι;
ο υπόλοιποι;
σύλλογοι γονέων;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)