19/3/17

Κώστας Γαβρόγλου, Πως θα γίνεται η διδασκαλία των Θρησκευτικών την επόμενη σχολική χρονιά

Απόσπασμα συνέντευξης του Υπουργού Παιδείας στη Μάρνυ Παπαματθαίου και την «Ελευθερία του Τύπου» της Κυριακής.
Η διδασκαλία των Θρησκευτικών πως θα γίνεται την επόμενη σχολική χρονιά;
Στα Θρησκευτικά θα αξιολογηθεί στο τέλος της χρονιάς το φετινό αναλυτικό πρόγραμμα με στόχο τη συγγραφή νέων βιβλίων.
Στο μεταξύ, την επόμενη χρονιά θα δοθεί στους μαθητές ο «φάκελος μαθητή», που θα έχει ενσωματώσει πολλά από τα νέα στοιχεία που υπάρχουν στο πρόγραμμα.
* (Φάκελος μαθητή στα Θρησκευτικά: Σύμφωνα με τις πρώτες σκέψεις του Υπουργείου, αντί βιβλίου Θρησκευτικών θα παίρνουν οι μαθητές έναν «φάκελο» που θα περιλαμβάνει έως και 80% κείμενα από την Αγία Γραφή και τα υπόλοιπα 20% θα είναι γενικού θρησκειολογικού περιεχομένου.)

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τους υποστηρικτές των Νέων Προγραμμάτων τους ενδιαφέρει η συνδιδασκαλία των θρησκειών με τον Χριστιανισμό ακόμη κι αν υποσχεθούν ότι οι μαθητές θα μελετούν την Καινή Διαθήκη ή τα κείμενα των αγίων Πατέρων. Αυτό που πρέπει να κατανοηθεί είναι ότι σοφίζονται οτιδήποτε θα μπορούσε να κατευνάσει τις αντιδράσεις, προκειμένου να περάσουν ως αποδεκτή την προτεινόμενη από το Νέο ΠΣ συνδιδασκαλία. Τα υπόλοιπα μετά θα είναι εύκολα.
Κύριε Υπουργέ, γιατί βιάζεστε να μας πείτε τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο; Γιατί δεν περιμένετε την απόφαση του ΣτΕ;

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Υπουργός μας ρίχνει στάχτη στα μάτια. Το επίμαχο ΠΣ παραπέμπει σε μεγάλο αριθμό χωρίων της Καινής Διαθήκης, μόνο που τα αναμειγνύει με ετερόκλητες θρησκειακές ιδέες.

Φίλοι μου μη θαμπώνεστε από το ποσοστό γνώσεων που αφορούν το Χριστιανισμό. Το πρόβλημα δεν είναι στα ποσοστά αλλά στο ότι ο Χριστιανισμός δεν διδάσκεται χωριστά από τις θρησκείες, αλλά σχεδόν συγχρόνως, ακριβώς για να περάσουν στους μαθητές οι πανθρησκειακές αντιλήψεις τους.

Τι πιο φυσικό και επιστημονικά αποδεκτό, η κάθε θρησκεία να διδάσκεται αυτοτελώς στο χώρο της.
Γιατί τόση επιμονή στο συμφυρμό; Αυτή η επιμονή ξεσκεπάζει τους σκοπούς τους.

Ανώνυμος είπε...

Τον φάκελο ποιοι θα τον φτιάξουν; Δεν πρέπει να γίνει κάποια προκήρυξη και κάποια επιλογή;

Ανώνυμος είπε...

Η Κυβέρνηση καταρρέει δημοσκοπικά .Όσο δεν κλείνει η αξιολόγηση τόσο περισσότερο αυξάνουν οι πιθανότητες για εκλογές.. Σε λίγο καιρό ο κύριος αυτός δεν θα είναι υπουργός.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ , εγκρίνοντας και επαυξάνοντας, Συνάδελφε @ 9:14 μ.μ., όμως να φοβάσαι και τον απρόβλεπτο επιθανάτιο - εκλογικά - ρόγχο αυτής της Κυβέρνησης ή να είσαι βέβαιος πως θα επιχειρήσουν να καθυστερήσουν χρονικά , όσο μπορούν, την κατάρρευσή τους σε βάρος της Κοινωνίας και του Κράτους αλλά και θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να περάσουν τις Αντίχριστες Μεταρρυθμίσεις τους και επί της Θρησκείας - επομένως και στο Μάθημα των Θρησκευτικών - πριν μας απαλλάξουν από την άθλια παρουσία τους και να δραπετεύσουν λάθρα , εφαρμόζοντας τη τακτική '' του στρίβειν αλά Σώρρα ''.

Ανώνυμος είπε...

ο Άγιος Παϊσιος έλεγε ότι αν σ' ένα δοχείο με γάλα (ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ) πέσει μια κουτσουλιά(ΝΠΣ) το πετάς όλο το γάλα γιατί μαγαρίστηκε και πλέον δεν μπορείς να το πιείς.....πόσο μάλλον τώρα που στο γάλα μέσα (ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ) θα βάλουμε και 20/100 κουτσουλιές του Νέου προγράμματος σπουδών?

Αντιοικουμενιστής είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε, "19 Μαρτίου 2017 - 10:04 μ.μ.". Άπαντα, από "ΚΑΙΡΟΎ" εισί κανονισμένα. Οπότε το ερώτημα υμών μόνον ρητορικόν δύναται όπως χαρακτηρισθεί! Εισί πολλά τα αργύρια, αγαπητέ... Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε..,

Ανώνυμος είπε...

Έστω κι εάν τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα περιγράφεις , Φίλε - Αντιοικουμενιστή , εμείς έχουμε το Ηθικό '' χρέος '' και καθήκον σαν Άνθρωποι, Χριστιανοί και κυρίως Θεολόγοι να αντισταθούμε με κάθε Νόμιμο μέσον και όχι να σταθούμε απλοί θεατές και παρατηρητές.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)