3/5/17

Διήμερα προγράμματα επιμόρφωσης στα νέα ΠΣ του μαθήματος των Θρησκευτικών, στα επιμορφωτικά κέντρα και στις ημερομηνίες διεξαγωγής

ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2016-2017
Το ΙΕΠ διοργανώνει προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών ΠΕ01 και των Σχολικών Συμβούλων Δημοτικής Εκπαίδευσης ανά νομό στα νέα Προγράμματα Σπουδών του Μαθήματος των Θρησκευτικών. 

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στα σεμινάρια αυτά;

Καλύπτονται έξοδα μετακίνησης των επιμορφωουμένων εκπαιδευτικών (από το σχολείο τους ή το σπίτι τους στο σχολείο ή το ΠΕΚ που θα γίνει η επιμόρφωση); Ή μόνο οι επιμορφωτές δικαιούνται αποζημίωση και οδοιπορικά;

Από ότι βλέπω στο πρόγραμμα θα υπάρχουν δύο σύντομες παρουσιάσεις (μία κάθε μέρα) και μετά εργαστήρια. Δηλ. θα βάλουν τους θεολόγους να κάνουν ομαδούλες και να μελετήσουν και να παρουσιάσουν μία ενότητα; Μεγάλη επιμέρφωση!!!!!!! Και με καταπληκτικά αποτελέσματα!

Ξέρετε τι νομίζω εγώ; Επιμόρφωση για την επιμόρφωση!!! Και όταν όλα τελειώσουν το νέο ΠΡΟΓΡ. ΣΠΟΥΔ. θα είναι έτοιμο από Σεπτέμβριο!!! Οι φάκελοι μαθητή μαθαίνω ότι "διπλώνονται", λάθος τυπώνονται, όπου να 'ναι στα τυπογραφεία του ΔΙΟΦΑΝΤΟΥ!

Με τις υγείες μας από Σεπτεμβρ.!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η σύζυγός μου είναι ειναι θεολόγος και τηςζητούν να πάει μετά το ωράριο εργασίας να κάνει σεμινάριο μέχρι το βράδυ. Αυτό είναι αδύνατον. Πρεπει να σέβονται και τα εργασιακά ωράρια.
Τάκης Μπλιάτης επιχειρηματίας

Ανώνυμος είπε...

Υποχρεωτική επιμόρφωση που γίνεται το απόγευμα και μάλιστα χωρίς αποζημίωση; ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ πολύ γέλασα.

Ανώνυμος είπε...

ειναι υποχρεωτικα?

Ανώνυμος είπε...

Σε παλαιότερη ανάρτηση διάβασα ότι θα ξεκινουν στις 2 και θα τελειώνουν στις 8 και ότι οι διευθυντές καλούνται να αποδεσμεύσουν για τις δύο αυτές μέρες τους Θεολόγους προκειμένου να συμμετέχουν. Αυτό δεν ισχύει;

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ είπε...

H πρώτη Απόφαση του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει σχετικά:

"Εγκρίνουμε την αποδέσμευση δύο ημερών των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ 01, προκειμένου να διευκολυνθούν να συμμετάσχουν ανά νομό ή περιοχή στα επιμορφωτικά διήμερα στο πλαίσιο της Πράξης «Παρεμβάσεις επιμόρφωσης για τηνενίσχυση των σχολικών δομών του εκπαιδευτικού συστήματος» με κωδικό ΟΠΣ (MIS)5004204 που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑνάπτυξηΑνθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης» και ειδικότερα τηςΔράσης 3 με τίτλο «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στα Νέα Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών». Οι ως άνω αναφερόμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσκομίσουν στον Διευθυντή του σχολείου τους βεβαίωση παρακολούθησης των εν λόγω επιμορφωτικών προγραμμάτων".

http://thriskeftika.blogspot.gr/2017/04/blog-post_55.html

Ανώνυμος είπε...

To ό,τι δίδεται η δυνατότητα στους θεολόγους να αποδεσμευτούν τα δύο πρωϊνά για να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια είναι δώρον άδωρον. Κι αυτό γιατί τα σεμινάρια θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια σχολικών εξετάσεων. Ήδη ξέσπασαν καυγάδες στα σχολεία μεταξύ διευθυντών, προγραμματιστών εξετάσεων και θεολόγων. "Συγχαρητήρια" λοιπόν σε όποιον είχε τη φαεινή ιδέα να διεξαχθούν σε περίοδο εξετάσεων τα σεμινάρια.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή το πρωί μπορούμε να απέχουμε των μαθημάτων μας; Τουλάχιστον την δεύτερη ημέρα;

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα βλέπω που έχετε είναι αν θα χάσετε μάθημα ή αν θα κάνετε και μάθημα και επιμόρφωση.
Σκεφτήκατε να μην πάτε καθόλου; Συμφωνείτε με το νέο Πρόγραμμα; Θα το εφαρμόσετε; Ήδη φέτος το εφαρμόσατε, είπατε... Εντάξει. Προσωπικά ανήκω σε ...άλλο κόσμο από τον δικό σας.

Ανώνυμος είπε...

Τι να πας να δεις και να ακούσεις όλα αναρτημένα στο ΙΕΠ ήταν πριν λίγων μηνών Απλώς έχουμε μία επανάληψη του σκηνικού Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχουμε πρόβλημα να χάσουμε ή όχι μάθημα. Έχουμε περιέργεια να δούμε το είδος της επιμόρφωσης που μας προσφέρουν και να φέρουμε τις αντιρρήσεις μας. Διάλογος είναι η αρχή της δημοκρατίας. Άλλωστε, όπως φαίνεται , αφού καταργούν του χρόνου τα βιβλία πρέπει να δούμε τι έχουν να μας προτείνουν!

Ανώνυμος είπε...

Τι γινεται με οσους πρεπει να μετακινηθουν ακομα και με πλοια για να παρακολουθησουν τα περιφημα σεμιναρια;;; Θα πληρωσουν απο την τσεπη τους την υποχρεωτικη επιμορφωση;;; Ντροπη!

Ανώνυμος είπε...

Κατά το μάλλον ή ήττον, συμφωνώ με όλους σας. Προσωπικά , δεν έχω την παραμικρή '' περιέργεια να δούμε το είδος της επιμόρφωσης που μας προσφέρουν '' καθότι σχεδόν όλοι γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι εκτός από ανεπίκαιρη και καθυστερημένη, θα είναι ελλιπής ή αποσπασματική επομένως και υποβαθμισμένη. Υπογραμμίζω όμως κι εγώ, Φίλε και Συνάδελφε Ανώνυμε ( 5 Μαΐου 2017 - 11:32 μ.μ. ) την αναγκαιότητα και τη μοναδική ευκαιρία που έχουμε να παρουσιάσουμε κι εμείς, δια ζώσης, την κάθετη διαφωνία μας για το ΝΠΣ των Θρησκευτικών, που σηματοδοτεί το τέλος του Χριστιανικού και ενός υγιούς Εθνικού Μαθήματος - έπεται και το Μάθημα της Ιστορίας - και την είσοδο στην Αντίχριστη Πανθρησκεία. Γι΄αυτό το λόγο και μόνον αξίζει και επιβάλλεται να συμμετάσχουμε στα Σεμινάρια της « αρπακτής » των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ό εστί μεθερμηνευόμενο « των τριάκοντα αργυρίων του σημερινού Ιούδα ». Όσο για το ότι ο '' Διάλογος είναι η αρχή της δημοκρατίας '' πολύ αμφιβάλλω εάν είναι γνωστή αυτή η φρασεολογία για πολλούς κατά καιρούς Κυβερνώντες.
Έπειτα, όπως το αντιλαμβανόμαστε όλοι, η αθλιότητα αυτή ( του ΝΠΣ ) ισχύει περίπου διακομματικά, άρα αναπόφευκτα, και '' αφού καταργούν του χρόνου τα βιβλία πρέπει να δούμε τι έχουν να μας προτείνουν! '' ή μάλλον τι μας περιμένει υποχρεωτικά πια από το Σεπτέμβριο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η Αντίσταση εκ μέρους μας θα πρέπει να καμφθεί ή ακόμη χειρότερα να τερματιστεί.
Η γνώμη μου - δηλαδή αυτό πράττω,ήδη, - θα αξιοποιήσω επιπλέον το Μάθημα των Ερευνητικών Εργασιών του Λυκείου για τη μετάδοση του Παλαιού Προγράμματος Σπουδών των Θρησκευτικών, με βάση τα υπάρχοντα Βιβλία Θρησκευτικών, - διευκολύνει το ότι υπάρχουν και ηλεκτρονικά - και ανεξαρτήτως της Αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ο Αγώνας συνεχίζεται λοιπόν και Νομίμως αλλά και υπό άλλες κατευθύνσεις ή επίπεδο…

Δημήτρης

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)