4/5/17

Ο Κώστας Γαβρόγλου στη συνάντηση με τους επιμορφωτές για τα Θρησκευτικά

Από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας
Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, στη συνάντηση με τους επιμορφωτές για τα Θρησκευτικά
Το 2ο ΠΕΚ που φιλοξενήθηκε στο Γυμνάσιο Φιλοθέης επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου και συνομίλησε με τους 70 σχολικούς συμβούλους που συμμετείχαν στο σεμινάριο του ΙΕΠ για το μάθημα των Θρησκευτικών.
Στις απαντήσεις του ο κ. Γαβρόγλου κατέστησε σαφές ότι:

Το μάθημα των Θρησκευτικών θα πρέπει να υπάρχει και στο μέλλον.
Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στην επιμόρφωση των Θεολόγων.
Στην επιτροπή για το μάθημα των Θρησκευτικών έγινε ουσιαστική συζήτηση δεν υπήρξε δογματισμός από καμία πλευρά.
Αναφερόμενος στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ο κ. Γαβρόγλου είπε:

Ως κοινωνία πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα: θέλουμε να είμαστε μια κοινωνία χωρίς Λύκειο ή με Λύκειο; Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες. Για το λόγο αυτό ο πυρήνας της εκπαιδευτικής μας μεταρρύθμισης είναι οι δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου.

Η όποια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αν δεν συνδυαστεί με ένα εθνικό σύστημα επιμόρφωσης δεν έχει νόημα. Η επιμόρφωση δεν θα πρέπει να είναι προσχηματική. Θέλουμε ένα σύστημα επιμόρφωσης σε εκπαιδευτικούς που το αποζητούν κι έχουν τόσο υποχρεώσεις όσο και δικαιώματα.

Το γεγονός ότι δεν έχει καταρρεύσει το εκπαιδευτικό σύστημα τα χρόνια της κρίσης οφείλεται στους εκπαιδευτικούς. Όχι όλους αλλά στους περισσότερους. Επιτελούν κοινωνικό λειτούργημα και αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε γενναιόδωρα.

Θέλουμε από του χρόνου να υπάρχει αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των σχολικών στελεχών αλλά και αυτοαξιολόγηση της Πολιτείας που ποτέ δεν έχει γίνει.

Οι 70 επιμορφωτές που συμμετείχαν θα επιμορφώσουν 3000 εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δύο Παρατηρήσεις : Πρώτον, όταν αναφέρετε κύριε Υπουργέ πως οι Εκπαιδευτικοί
" Επιτελούν κοινωνικό λειτούργημα και αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε γενναιόδωρα." μπορείτε να μας επεξηγήσετε πως το εννοείτε ; Μήπως σε αυτό εντάσσετε και την άρτι αποφασισθείσα μείωση του αφορολογήτου από 8.636 σε 5.681 Ευρώ, την οποία φυσικά μέχρι πρότινος την αρνιόσασταν πεισματικά, δηλαδή εμφανής επιπλέον μείωση μισθού εφεξής κατά 650 Ευρώ για κάθε έτος ή μήπως να σας υπενθυμίσω πως από πέρυσι - και θα το δείτε όλοι στις 31 Ιουλίου - ήδη έχετε περικόψει το μισθό μας κατά άλλα 220 Ευρώ, επειδή παραλάβατε το αφορολόγητο στα 9.850 και το πήγατε στα 8.636 από το 2015 και βέβαια δεν σας αρκούσε ούτε αυτό ; Σύνολον: Ένας μισθός λιγότερος ή χαμένος, με τρόπο που θα τον ζήλευε και ο αρχιληστής Λώτ, στην Παλαιά Διαθήκη.
Δεύτερον, ποιά Αξιολόγηση θέλετε τώρα να πραγματοποιήσετε ; Το Κόμμα σας δεν ήταν εκείνο που την καταπολέμησε όταν το 2013 η Δεξιά, συνεπικουρούμενη από το άθλιο ΠΑΣΟΚ tων Μεταρρυθμιστών Υπουργών Παιδείας Γ. Αρσένη και Α. Διαμαντοπούλου, ήθελε πάση θυσία να την περάσει - προφανώς για να βρει την ευκαιρία να κάνει απολύσεις ή εφεδρείες κ.τ.λ. - ενώ υποσχόσασταν να την σταματήσετε εάν θα γινόσασταν - δυστυχέστατα - Κυβέρνηση ; Αλήθεια , πόσο υποανάπτυκτους πνευματικά μάς θεωρείτε, όπως και οι θιασώτες σας ή υποστηρικτές του ΝΠΣ των Θρησκευτικών, ώστε να πιστεύσουμε πως η δική σας Αξιολόγηση ή καθυστερημένη ελλιπής Επιμόρφωση δεν θα αποσκοπεί τάχα και σε απολύσεις Πολιτικά αντιφρονούντων σας Εκπαιδευτικών ;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)